Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Herkesin gözü kulağı orada! Bir ilçe ayakta!

        Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; geçtiğimiz Cumartesi gecesi şiddetli fırtınaya yakalanıp alabora olan balıkçı teknesinde 1 kişinin kurtarıldığı kayıp olan 4 kişiden 2’sinin de denizde cesetlerinin bulunduğu tekne faciası ilçede derin bir üzüntüyle karşılandı. Ekipler, kayıp balıkçılar Hayri Kar ve Mustafa Fırat Göral'ı yaklaşık 3 mil açıkta suyun altında bulunan teknenin çevresinde arıyor. Bölgedeki arama çalışmalarına 20 dalgıç ile 3 Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi katılıyor.

        İHA'nın haberine göre, kayıp olan Hayri Kar ve Mustafa Fırat Göral adlı balıkçıların arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği olayla ilgili 2 balıkçının yakınlarının umutlu bekleyişleri sürerken, denizden cesetleri çıkarılan tekne sahibi Volkan Çanakçı ve Kerem İncedayı’yı binlerce kişinin gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlayan Ayvalık halkı ise elim kaza sonrasında derin bir üzüntü yaşıyor.

        UMUTLA BEKLİYORLAR

        Adeta yas ilan edilen ilçenin bazı noktalarında reklam pano ve bilboardlarında elim tekne kazasında hayatlarını kaybedenlerle, halen daha aranan Kar ve Göral’ın fotoğrafları yayınlanarak, ‘Yastayız. Başın Sağolsun Cunda ve Ayvalık’ yazıları dikkat çekiyor.

        İlçe halkı halen kayıp olan 2 balıkçının akıbetlerini sessiz bir umutla beklerken, arama kurtarma çalışmalarını da pür dikkat takip ediyorlar. Kayıp balıkçıların aileleri ise Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı önünde denizden gelecek ümitli bir haber için bekleyişlerini sürdürüyor.

        DALGIÇLAR ARAMA ÇALIŞMALARINA GÖNÜLLÜ KATILDI

        Deniz patlıcanı avcılığı için 4 gün önce 5 balıkçıyla denize açılan "Belinay" isimli teknenin fırtına yüzünden batması üzerine yüzerken devriye görevindeki sahil güvenlik unsurlarınca kurtarılan Mert Boyuner'in verdiği bilgiler ışığında kaybolan 4 balıkçı için harekete geçen ve 2'sinin cesedine ulaşan ekipler, diğer balıkçıların bulunması için arama çalışmalarını sürdürüyor.

        Ekipler, kayıp balıkçılar Hayri Kar ve Mustafa Fırat Göral'ı yaklaşık 3 mil açıkta suyun altında bulunan teknenin çevresinde arıyor. Bölgedeki arama çalışmalarına 20 dalgıç ile 3 Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi katılıyor.

        Deniz yüzeyi ve deniz dibindeki çalışmalarda termal cihazların da kullanıldığı öğrenildi.

        Ayvalık'taki 25 dalgıç, çalışmalara destek vermek amacıyla arama kurtarma ekiplerine gönüllü dahil oldu. Küçükköy MMA Kulübü Antrenörü Tuncay Talay, yaptığı açıklamada, Ayvalık'ı yasa boğan tekne faciasının ardından halen kayıp olan 2 balıkçıyı aramak için gönüllü dalgıç arkadaşlarıyla çaba harcayacaklarını söyledi.

        Talay, arama kurtarma çalışmalarında görevli ekiplerle çalışacaklarını belirterek, "İnşallah kayıp 2 balıkçı kardeşimizi buluruz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ