Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Batman’da peynire yıl içerisinde iki kez zam gelmesi esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Kentte, kilogramı 15 TL olan peynirin fiyatı 25 TL’ye yükseldi.

        Batman’da peynir fiyatlarına yıl içerisinde iki kez zam gelerek, kilogramı 15 TL’den 25 TL’ye yükselmesi esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Fiyatlarda ciddi artış olduğunu belirten Ferhat Bolsütçü, “Peynir fiyatlarında geçen seneye oranla çok büyük bir yükseliş var. Geçen seneki alım gücüyle bu seneki alım gücüm arasında çok fark var. Bu konuda çok şikayetçiyiz. Süt ve süt ürünlerinin fiyatları ceplerimizi yakıyor” dedi.

        “Süt az, tüketim çok”

        Satışlarının etkilediğini belirten esnaf Abdulselam Türkan, “Satışlarımız bu sene çok olumsuz etkilendi. Geçen yıl 12 lira olan peynir bu yıl 16 lira. 1516 liralık peynir bu sene 25 lira alıcıyı zor buluyor. O da sütün eksikliğinden kaynaklanıyor. Süt az, tüketim çok fazla olduğu için bu durum ortaya çıkıyor” diye konuştu.

        “Pazara geliyoruz boş dönüyoruz”

        Pazardan boş döndüğünü anlatan Afis Akdoğan ise, “Peynir fiyatları sürekli yükseliyor. Her şeye zam geliyor. Zeytin, peynir aynı şekilde. Pazara geliyoruz boş dönüyoruz” ifadelerinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler