Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO), Bayburt’taki liselerin son sınıflarında öğrenim gören öğrencilere Bölüm ve Programların tanıtımını yaparak, onları Bayburt Üniversitesi ailesine davet etti.

        Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen Tanıtım Günleri, toplamda dört oturumla tamamlandı. Bayburt Üniversitesi’ne Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) olarak sürdürülen etkinliklere; Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Demirözü Mustafa Köseoğlu Lisesi, Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi, Aydıntepe Çok Programlı Anadolu Lisesi, Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri ile idareciler ve öğretmenler katıldı. Öğr. Gör. Mehmet Kapusızoğlu ve Öğr. Gör. Miraç İlyas Kıvanç’ın MYO hakkında sunum yaptığı oturumlarda, ilgili bölüm ve programların istihdam ve Dikey Geçiş olanaklarına değinildi. Öğrencilerin etkinlik kapsamındaki tutum ve algı değişikliklerini ölçümlemek için, oturumların başlangıcı ve sonunda anket uygulandı.

        Oturumların açılış konuşmalarını yapan SBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emine Taş, gelecek yıl üniversite tercihi yapacak öğrencilerin kariyer hedeflerini önemle belirlemeleri gerektiğinin altını çizerek, mesleki eğitim düşünen öğrencilerin, çeşitli şehirlerdeki küçük ilçelerde öğrenim görmek yerine, Bayburt’u tercih etmelerinin bir kazanım olacağını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler