Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Bayern Münih'i İstanbul korkusu sardı! - Futbol Haberleri
        1

        Almanya'nın en çok satan gazetelerinden Bild'in yorumu şöyle: "Beşiktaş Stadı'nda 141 desibel" başlığı altında, siyah-beyazlı taraftarlar takımı kamçılıyor."

        2

        "Vodafone Park, rakip için cehennem gibi... Leipzigli Timo Werner, 32. dakikada başı döndüğü için oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. İstanbul'daki atmosfere dikkat edilmeli."

        3

        Die Welt, kura şansına rağmen uyarı zillerinin çaldığını belirtirken, Süddeutche Zeitung ise "Bayern'in rakibinde Pepe, Quaresma ve Negredo gibi yıldızlar forma giyiyor. Başkan Fikret Orman, Beşiktaş'ı global bir marka haline getirmeyi hedefliyor" değerlendirmesinde bulundu. (Fotomaç)

        4

        BREİTNER: İNGİLİZLERİ ÇÖZMEK DAHA KOLAY

        Alman futbolunun ve Bayern Münih'in efsane isimlerinden Paul Breitner, Beşiktaş'ı küçümsemenin büyük bir hata olacağını söyledi.

        5

        Breitner, "Bu bana göre en kolay değil, en zor hesaplanabilecek bir kura. Bayern Münih'e son 16 turunda bir İngiliz takımı çıksaydı, rakibi çözmek daha kolay olurdu" diye konuştu.

        6

        "TÜRKLER TAHMİN EDİLMESİ ZOR İNSANLAR"

        Beşiktaş ve Alman Milli Takımı'nın eski yıldız ismi Stefan Kuntz, Almanya'nın Münih kentinde yayın yapan yerel Abendzeitung gazetesine Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih - Beşiktaş eşleşmesini değerlendirdi.

        7

        DHA'nın haberine göre; şu an Almanya U21 takımında antrenörlük yapan Kuntz, Beşiktaş'ın çok da kolay lokma olmadığını belirtti.

        8

        Beşiktaş'ın Vodafone Park'a geçmesi ile birlikte daha istikrarlı bir takım haline geldiğini belirten 55 yaşındaki eski futbolcu, "Beşiktaş istikrarlı bir şekilde büyüyen bir kulüp. Nisan 2016'dan beri yeni stadyumlarında oynuyorlar. Oradaki atmosfer inanılmaz. Futbolcular açısından çok etkili" dedi.

        9

        Bayern Münih'in daha güçlü takımlar yerine Beşiktaş ile eşleşmesi ile ilgili olarak Kuntz, "Barcelona ya da Manchester City'ye göre Beşiktaş daha kolay bir kura oldu. Ama Türkler tahmin edilmesi zor, öngörülemeyen insanlar. Bu da karşılaşmanın ne olacağını tahmin etmeyi zorlaştırıyor. Coşkuları performanslarını da en üst düzeye çıkarıyor" diye konuştu.

        10

        Bayern Münih'i İstanbul'da müthiş bir atmosferin beklediğini belirten Stefan Kuntz, Türk taraftarlar ile ilgili olarak şunları söyledi:

        11

        "Türk futbolu ile alakalı söyleyeceğim ilk şey her maçtan önce futbolcuları tribünlere çağırırlar. Her gol ve şut sonrası tezahüratlar olur. Taraftarlar futbol delisidir."

        12

        "Özellikle takımı için her şeyini veren futbolcuları çok severler. Türkler, Almanlara göre daha ateşli ve duygusaldır. Elbette bu destek ve coşku Bayern için bir baskı unsuru olacaktır. Ama iç sahada alınacak bir galibiyetle işleri kolaylaşabilir."

        13

        MATTHAUS: "BAYERN'İN TURU KESİN GEÇECEĞİNİ SÖYLEMEK ZOR"

        Alman futbolunun bir diğer efsane ismi Bayern Münih'in unutulmaz kaptanı Lothar Matthaus da Beşiktaş kurası ile ilgili olarak şunları söyledi:

        14

        "Herkes Türkiye'de oynanacak maçın ne kadar zor olacağını biliyor. Orada muazzam bir gürültü olacak ve bu durum ne kadar profesyonel de olsan oyuncuların sinirlerini bozup kontrol kaybına neden olabilir."

        15

        "Tabii Beşiktaş bir Manchester City ya da Barcelona olmasa da Bayern Münih'in turu kesin geçeceğini söylemek zor."

        16

        LUCESCU: BEŞİKTAŞ, BAYERN'İ ELEYECEK GÜÇTE

        Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, siyah-beyazlı ekibin bu sezon gruplarda mükemmel maçlar çıkardığını dile getirerek, "Sanki yıllarca Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorlarmış gibiydiler" dedi.

        17

        Rumen hoca, "Beşiktaş, grup maçlarındaki mücadelesini Bayern Münih önünde de gösterirse rakibini eleyebilir. Onlara güveniyorum. Bunu başarabilecek güçteler" dedi. Lucescu, Real Madrid- PSG eşleşmesi için de "Erken final" yorumunu yaptı.

        18

        ROBBEN

        Bayern Münih'in Hollandalı futbolcusu Arjen Robben, kendisinin şimdiye kadar Beşiktaş'a karşı oynamadığını belirterek, "İyi hazırlanıp dikkatli olmamız lazım. Leipzig ile aynı gruptaydılar. Türkiye'de atmosfer her zaman süper, buna hazırlıklı olmalıyız." ifadelerini kullandı.

        19

        MULLER

        Bavyera kulübünün Alman milli oyuncusu Thomas Müller de, Beşiktaş'ı Leipzig’e karşı izlediğini belirterek, "Deplasmanda alarm zilleri çalması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

        20

        KIMMICH

        Bayern Münih'in genç futbolcusu Joshua Kimmich ise yaptığı açıklamada, bulundukları grubu lider olarak bitiren Paris Saint-Germain'in Real Madrid ile eşleştiğine işaret ederek, Bayern Münih'in grup ikincisi olarak daha kolay bir kura çektiğini ifade etti.

        21

        "Kağıt üzerinde güzel bir kura" diyen Kimmich, İstanbul'a hiç gitmediğini ancak Leipzigli oyunculardan orada büyük bir atmosferin hakim olduğunu bildiğini kaydetti.

        22

        NIKLAS SULE

        Bayern Münih'te oynayan Niklas Süle de, Beşiktaş'ın kadrosunda iyi futbolcular bulunduğunu belirterek, "Hangi kaliteye sahip olduklarını grup maçlarında gördük. Ryan Babbel'i Hoffenheim'dan tanıyorum." şeklinde konuştu.

        23

        Süle, Beşiktaş'a karşı Münih'te oynayacakları ilk maçı kazanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

        24

        HEYNCKES: KOLAY KURA DEĞİL

        Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes, Beşiktaş'ın çok iyi bir takım olduğunu ve turu geçmek için her iki maçta da güçlü bir performans sergilemeleri gerektiğini söyledi.

        25

        Heynckes, Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile eşleşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, siyah-beyazlıları en son Leipzig’e karşı izlediğini belirterek, "Beşiktaş'ı çok iyi tanıyorum." ifadesini kullandı.

        26

        Beşiktaş’ın grupta 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldığına işaret eden tecrübeli teknik adam, "Namağlup kaldılar. Bunun yanı sıra çok iyi teknik direktörleri var." yorumunu yaptı.

        27

        Heynckes, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in farklı ülkelerden futbolcuları bir araya getirmeyi başardığını dile getirerek, "Kolay bir kura değil. Çok iyi bir takım. Turu geçmek için iki maçta da çok iyi bir performans sergilememiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ