Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bayrampaşa'daki şüpheli araçtan parça tesirli bomba çıktı

        Bayrampaşa'da bir alışveriş merkezinin otoparkında bırakılan şüpheli araçtan parça tesirli el yapımı uzaklıktan kumandalı bomba çıktı.

        İHA'nın haberine göre,Bayrampaşa'da bir alışveriş merkezinin otoparkında bırakılan ve fünye ile patlatılan şüpheli araçta yapılan incelemede, parça tesirli el yapımı uzaklıktan kumandalı bomba çıktı. 1 yaralı 4 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili ekiplerin çalışmaları sürüyor.

        Teröristlerin otomobili, kontrollü olarak patlatıldı.DEAŞ'lıların evinde piknik tüpü, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve çiviler ele geçirildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Müslim Sarıyar'ın aktardığı bilgilere göre, Bayrampaşa'da AVM'de polis tarafından incelenen aracın, polisin bir süredir takibinde bulunan terör örgütü DEAŞ üyesi iki kişiye ait olduğu öğrenildi. Polisin yaptığı operasyonda, iki DEAŞ'lı gözaltına alındı. Bir şüphelinin de yaralı olarak ele geçirildiği anlaşıldı.

        EVE BASKIN YAPILDI

        İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bir süredir takipte olduğu terör örgütü DEAŞ mensuplarının kaldığı adreslere önceki gece operasyon düzenledi. Bayrampaşa'da DEAŞ'lılara ait olduğu belirtilen evde yapılan aramada 21 adet piknik tüpü, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve bol miktarda çivi bulundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi eylem hazırlığında oldukları değerlendirilen teröristlere yönelik operasyonlarını sıklaştıran polis, evinin yakınlarında DEAŞ'lıların izine rastladı. Yapılan takipte biri yaralı olmak üzere 4 DEAŞ'lı yakalanarak gözaltına alındı. Teröristlerin aracına ise yakınlardaki AVM'nın açık otoparkında rastlandı.

        Araçta bomba olabileceği ihtimali üzerine aracın yakın çevresi boşaltıldı ve bomba vatandaşlar uzaklaştırıldı. Polis ekibi de bölgedeki operasyonlara destek verdi. Yapılan incelemelerin ardından şüpheli araç bomba imha uzmanı tarafından kontrollü bir şekilde fünye ile patlatıldı. İçinden çok sayıda poşet çıktan araç, iki bomba uzmanı tarafından incelemeye alındı.

        TÖRENLERE YÖNELİK Mİ?

        Bölgedeki operasyonların sürdüğü öğrenilirken, ele geçirilen bomba yapımında kullanılan malzemelerin, teröristlerin bir eylem hazırlığı yaptığını ortaya koydu. Polis, hedefin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri olma ihtimalini değerlendiriyor.

        Bu arada önceki gece Esenyurt ve Arnavutköy'de meydana gelen patlamaların da DEAŞ mensuplarınca gerçekleştirilmiş olabileceği belirtildi. Bu yöndeki araştırmalar da sürüyor.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ