Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bedelli askerlik son dakika! Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücreti belli tartışılıyor

        Bedelli askerlik çıkacak mı, çıkmayacak mı? sorusu milyonlarca asker adayını heyecanlandırdı. Bedelli askerlik konusunda peş peşe açıklamar gelmeye devam ediyor. İşte bedelli askerlik için yaşanan tüm gelişmeler...

        BAŞBAKAN'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

        Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik konusunda "Biz hükümet olarak, yönetim olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak. Çünkü askerlik olmayınca kız vermiyorlar, evlenmen zor oluyor, iş kurman zor oluyor, hayata tutunman zor oluyor. Boşlukta bekliyorsun. Bunu yapmaya hakkımız yok" dedi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

        REKLAM

        Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bedelli askerlik konusunda da açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimden sonra askeri boyutunu ekibimizle değerlendiririz." diye konuştu.

        BEDELLİ ASKERLİK YAŞI VE ÜCRETİ

        En fazla merak edilen yaş ve bedel konusu.

        2011 yılında 30 bin lira, 2014'te 18 bin lira olarak açıklanmıştı. Şimdi bu iki rakamın ortasında olması bekleniyor 20 - 25 bin lira olması bekleniyor.

        Yaş konusunda da 28 yaş sınırı olacak şeklinde değerlendirmeler var, daha önce de 28 yaş sınırı olmuştu. 25 yaş talebi var.

        Yerel seçimlerden hemen sonra bedelli askerlik çıkarılacak. Ücret konusunda 20 bin lira civarında olacak diye konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ