Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Tunus Belçika Tunus maç sonucu ve özeti! Belçika gol oldu yağdı! Hazard, Lukaku... - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        2018 DÜNYA KUPASI'NIN CANLI ANLATIMI HTSPOR ARENA'DA! BELÇİKA - TUNUS MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİİÇİN TIKLAYINIZ...

        Belçika, 5. dakikada Eden Hazard'ın yerde kaldığı pozisyon sonrasında penaltı kazandı ve topun başına geçen yine Hazard oldu. Yıldız futbolcu, 6. dakikada attığı golle skoru 1-0'a getirdi.

        Belçika, bu golden yaklaşık 10 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı: Belçika'nın hızlı hücumunda sağ kanatta Dries Mertens'in ara pasında topla buluşan Romelu Lukaku topla ceza sahasına girer girmez yerden düzgün bir vuruşla Farouk Ben Mustapha'yı mağlup etti ve skoru 2-1'e getirdi.

        Maçta gol yağmuru devam etti! 18. dakika oynanırken Tunus yediği golden sonraki cevabı gecikmedi. Sol kanattan Wahbi Khazri'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahanın içine giren Dylan Bronn kafa vuruşunu yaptı ve Tunus farkı bire indirdi.

        28. dakikada Belçika gole bir kez daha yaklaştı: Sol kanatta Tunuslu oyuncunun kafasıyla takım arkadaşına vermek istediği pasın arasına girip topu kapan Eden Hazard bekletmeden ceza alanı içindeki Romelu Lukaku'ya yerden pas attı. Romelu Lukaku ceza sahası dışında müsait durumda olan Axel Witsel'e topuk pası verdi. Axel Witsel bekletmeden vuruşunu yaptı fakat Ellyes Skhiri'nin müdahalesiyle top kornere çıktı.

        41. dakikada Kasımpaşalı Syam Ben Youssef, sakatlanarak oyundan çıktı ve yerine Benalouane girdi.

        Mücadelede 45+4'üncü dakika oynanırken Belçika Lukaku ile Belçika farkı tekrardan ikiye çıkardı! Sağ kanatta Kevin De Bruyne'nin pasıyla topla buluşan Thomas Meunier kaleye paralel bir biçimde topu sürdü ve ceza sahası içerisine defansın arkaya sarkmak için koşu yapan Romelu Lukaku'ya şık bir ara pasını verdi. Romelu Lukaku ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı ve skoru 3-1'e getiren golü kaydetti.

        Belçika, ikinci yarıya da hızlı başladı. 51. dakikada Eden Hazard, skoru 4-1'e taşıdı. Orta sahanın sağından Kevin De Bruyne'ün havadan ara pasıyla topla buluşan Eden Hazard önce topu göğsüyle kontrol edip defansın arkasına sarkıp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Eden Hazard önce topu sağ ayağıyla kontrol edip kaleci Farouk Ben Mustapha'yı ekarte ettikten sonra sol ayağıyla topu boş kaleye gönderdi.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        Dakikalar 76'yı gösterdiğinde Belçika 5. gole çok yaklaştı. Defanstan Jan Vertonghen'in uzun pasında topla buluşan Michy Batshuayi Dries Mertens ile verkaç'a girerek bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Farouk Ben Mustapha'yı geçen Michy Batshuayi boş kaleye topun dibine girerek vuruşunu yaptı fakat Yassine Meriah geriden gelerek topu son anda çizgiden çıkartmayı başardı.

        Karşılaşmada 90. dakika oynanırken Michy Batshuayi, skoru 5-1'e getirdi.

        Son dakikalar oynanırken sağ kanattan ceza sahasında gelişen atakta altıpas üzerinde topla buluşan Khazri, skoru 5-2'ye getiren golükaydetti.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Belçika, Tunus'u 5-2 yenerek puanını 6'ya yükseltti

        MAÇ TAKVİMİ

        > 28 Haziran (TSİ: 21.00): İngiltere - Belçika (Kaliningrad Stadı - Kaliningrad)

        >28 Haziran (TSİ: 21.00): Panama - Tunus (Mordovia Arena - Saransk)

        İLK MAÇ 26 YIL ÖNCE

        REKLAM

        Belçika ile Tunus arasındaki ilk mücadele 26 Şubat 1992'de Tunus'ta oynandı. Hazırlık karşılaşmasını ev sahibi takım 2-1 kazandı.

        İki takım Japonya ve Güney Kore'nin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupası'nda ise grup aşamasında karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

        Belçika o şampiyonada 5 puanla gruptan çıkarken, Tunus tek puanını Belçika karşısında aldı ve son sırada kaldı.

        Rekabette son karşılaşma ise 4 yıl önce gerçekleşti. Brüksel'de oynanan hazırlık maçını Belçika 1-0 kazanmayı bildi.

        BELÇİKA, 43. MAÇINDA!

        FIFA dünya sıralamasında 3. sırada yer alan Belçika, şampiyonadaki 43. maçını oynayacak.

        Avrupa ekibi geride kalan 42 maçta 15 galibiyet, 9 beraberlik ve 18 yenilgi aldı.

        55 gol atan Belçika, kalesinde ise 66 gol gördü.

        TUNUS 14. MAÇINDA

        Beşinci kez Dünya Kupası'na katılma hakkını elde eden Tunus, FIFA dünya sıralamasında 21. basamakta bulunuyor.

        REKLAM

        Tunus, Dünya Kupası'nda oynadığı 13 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Tunus, daha önce katıldığı 4 Dünya Kupası'nda da gruptan çıkmayı başaramadı.

        Afrika ekibinin Dünya Kupalarında attığı 9 gol de farklı isimlerden geldi.

        BELÇİKA İLK ŞAMPİYONLUĞUNA ULAŞMAK İSTİYOR!

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Belçika Milli Takımı, kupada ilk şampiyonluğuna uzanmak istiyor.

        REKLAM

        İngiltere, Tunus ve Panama ile G Grubu'nda yer alan Belçika'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        İspanyol teknik adam Roberto Martinez'in 2016'dan beri başında olduğu Belçika, Avrupa elemelerinde Yunanistan, Bosna Hersek, Estonya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Cebelitarık'ın yer aldığı H Grubu'nda mücadele etti.

        10 maç sonunda 9 galibiyet ve bir beraberlikle 28 puan toplayan Belçika, 43 gol atarken yalnızca 6 gol yediği grubu lider bitirerek adını 13. kez Dünya Kupası finallerine yazdırdı.

        Belçika, Rusya 2018 biletini şu sonuçlarla aldı:

        Kıbrıs Rum Kesimi-Belçika: 0-3

        Belçika-Bosna Hersek: 4-0

        Cebelitarık-Belçika: 0-6

        Belçika-Estonya: 8-1

        Belçika-Yunanistan: 1-1

        Estonya-Belçika: 0-2

        Belçika-Cebelitarık: 9-0

        Yunanistan-Belçika: 1-2

        Bosna Hersek-Belçika: 3-4

        Belçika-Kıbrıs Rum Kesimi: 4-0

        TAKIM O G B M A Y Av P
        Belçika 10 9 1 43 6 37 28
        Yunanistan 10 5 4 1 17 6 11 19
        Bosna Hersek 10 5 2 3 24 13 11 17
        Estonya 10 3 2 5 13 19 -6 11
        Kıbrıs Rum Kesimi 10 3 1 6 9 18 -9 10
        Cebelitarık 10 10 3 47 -44

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        REKLAM

        Daha önceki turnuvalarda Jan Ceulemans, Eric Gerets, Jean-Marie Pfaff ve Enzo Scifo'nun öne çıktığı Belçika'nın kadrosundaki futbolcuların çoğu Avrupa'nın en büyük liglerinde top koşturuyor.

        Elemelerde gösterdiği performans göz önünde bulundurulursa turnuvanın gizli favorilerinden biri olduğu söylenebilecek Belçika'nın savunması, Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen ve Jan Vertonghen'e emanet.

        Orta sahasında Mousa Dembele, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Kevin De Bruyne gibi dinamik oyuncuların bulunduğu Belçika'nın forvet oyuncuları ise Avrupa'nın yıldız isimleri Eden Hazard, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi ve Dries Mertens.

        Belçika'nın Dünya Kupası kadrosunda yer alan önemli isimlerinden biri de kaleci Thibaut Courtois.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Belçika Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 12 kez katıldı.

        1930, 1934 ve 1938'de yapılan ilk 3 organizasyonda ilk turdan öteye gidemeyen Belçika, İspanya 1982'de 2. tura, bir sonraki turnuva Meksika 1986'da ise kupa tarihindeki en iyi derecesi yarı finale yükseldi.

        REKLAM

        Belçika futbolunun "altın jenerasyonu" olarak kabul edilen kadrosunda, Ceulemans, Gerets, Pfaff ve turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçilen Scifo'yu barındıran takım, finalde Almanya'yı mağlup ederek kupayı kaldıran Maradonalı Arjantin'e 2-0 yenildi. Üçüncülük maçında da Fransa'ya kaybeden Belçika, Meksika 1986'yı dördüncü tamamladı.

        Katıldığı son turnuvada (2014) çeyrek finalde elenen Belçika, Dünya kupalarında 41 maç yaptı. Bu maçlardan 14'ünü kazandı, 18'sinden mağlubiyetle ayrıldı, 9 maçta da berabere kaldı. Belçika, Dünya Kupası tarihi boyunca 52 gol attı, kalesinde ise 66 gol gördü.

        Belçika'nın organizasyon geçmişi şöyle:

        1930 - İlk tur

        1934 - İlk tur

        1938 - İlk tur

        1954 - İlk tur

        1970 - İlk tur

        1982 - 2. tur

        1986 - Dördüncü

        1990 - 2. tur

        1994 - 2. tur

        1998 - İlk tur

        2002 - 2. tur

        2014 - Çeyrek final

        KADROSU

        Kaleciler: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (Wolfsburg)

        Savunma: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Thomas Vermaelen (Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Dedryck Boyata (Celtic), Vincent Kompany (Manchester City)

        Orta saha: Marouane Fellaini (Manchester United), Axel Witsel (Tianjin Quanjian), Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Nacer Chadli (West Bromwich Albion), Leander Dendoncker (Anderlecht), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach), Youri Tielemans (Monaco), Mousa Dembele (Tottenham Hotspur)

        REKLAM

        Forvet: Michy Batshuayi (Chelsea), Yannick Carrasco (Dalian Yifang), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Romelu Lukaku (Manchester United), Dries Mertens (Napoli)

        TUNUS, GRUPTAN ÇIKMANIN PEŞİNDE

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Tunus Milli Takımı, 5. kezkatıldığı turnuvada gruplardan çıkmayı ilk kez başarmak istiyor.

        Belçika, Panama ve İngiltere ile G Grubu'nda yer alan Tunus'un kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Tunus'un eski milli futbolcularından Nabil Maaloul'un çalıştırdığı Tunus, Afrika elemeleri 2. turunda Moritanya'yı iki maçta da 2-1 mağlup ederek 3. turda grup aşamasına kaldı.

        Üçüncü turda Demokratik Kongo, Gine ve Libya ile mücadele eden Tunus, 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik ile 14 puan toplayıp, namağlup lider olarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        Her iki turda toplam 8 maçta 15 gol atan ve kalesinde 6 gol gören Tunus, Rusya 2018 biletini şu sonuçlarla elde etti:

        REKLAM

        2. tur

        Moritanya-Tunus: 1-2

        Tunus-Moritanya: 2-1

        3. tur

        Tunus-Gine: 2-0

        Libya-Tunus: 0-1

        Tunus-Demokratik Kongo: 2-1

        Demokratik Kongo-Tunus: 2-2

        Gine-Tunus: 1-4

        Tunus-Libya: 0-0

        Takım O G B M A Y Av P
        Tunus 6 4 2 11 4 7 14
        Demokratik Kongo 6 4 1 1 14 7 7 13
        Libya 6 1 1 4 4 10 -6 4
        Gine 6 1 5 6 14 -8 3

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Tunus'ta Nabil Maaloul, Ferjani Sassi, Mohamed Amine Ben Amor, Youssef Msakni ve Naim Sliti gibi oyuncular ön plana çıkıyor.

        REKLAM

        Takımın yıldız ismi ise Wahbi Khazri. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Elyess Skhiri de Tunusluların büyük beklentisi olan bir başka isim.

        Tunus, FIFA dünya sıralamasında 21. sırada yer alıyor.

        Dünya Kupası'nda sürpriz peşinde olacak Tunus'un kadrosunun önemli bölümü Fransa ve Suudi Arabistan kulüplerinde kariyerlerini sürdüren oyunculardan oluşuyor. Tunus'un kadrosunda Kasımpaşalı Siyam Ben Youssef de bulunuyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Tunus Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 4 kez katıldı.

        Organizasyon tarihinde 12 maç yapan Tunus, bunlardan sadece birini kazandı, 4'ünden beraberlikle, 7'sinden mağlubiyetle ayrıldı.

        Son 2 turnuvayı kaçıran Tunus, Dünya Kupası tarihi boyunca 8 gol attı, kalesinde 17 gol gördü.

        Tunus, 1978, 1998, 2002 ve 2006'da katıldığı Dünya Kupası'nda grup aşamasını geçmeyi başaramadı.

        KADROSU

        Kaleci: Farouk Ben Mustapha (Al Shabab), Moez Hassen (Chateauroux), Aymen Mathlouthi (Al Baten)

        REKLAM

        Savunma: Rami Bedoui (Etoile du Sahel), Yohan Benalouane (Leicester City), Syam Ben Youssef (Kasımpaşa), Dylan Bronn (Gent), Oussama Haddadi (Dijon), Ali Maaloul (Al Ahly), Yassine Meriah (CS Sfaxien), Hamdi Nagguez (Zamalek)

        Orta saha: Anice Badri (Esperance), Mohamed Amine Ben Amor (Al Ahli Riyadh), Ghaylene Chaalali (Esperance), Ahmed Khalil (Club Africain), Saifeddine Khaoui (Troyes), Ferjani Sassi (Al Nasr), Ellyes Skhiri (Montpellier), Naim Sliti (Dijon), Bassem Srarfi (Nice)

        Forvet: Fakhreddine Ben Youssef (Al Ittifaq), Saber Khalifa (Club Africain), Wahbi Khazri (Rennes)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ