Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Berat Kandili ne zaman? 2018 Berat Kandili hangi gün? İşte Diyanet'in resmi takvimi

        Her sene olduğu gibi bu sene de Kandil gecesinde camiler doldurup taşacak ve dualarla Berat Kandili idrak edilecek. İslam aleminde Mübarek üç aylar içerisinde yer alan Berat Kandili üçüncü kandil olma özelliğini taşıyor. Berat Kandili'nden önce Regaib Kandili ve Miraç Kandili ibadetlerle idrak edildi. Berat Kandilli bu sene hangi güne denk geliyor? Berat Kandili'nin fazileti nedir? İşte detaylar.

        BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

        İslam dinine göre bu gece bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece Berat Gecesi olarak kabul edilir ve bu geceyi tüm islam alemi dualar ve ibadetlerle ihya eder. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sitesinde yer alan takvime göre 2018 yılında 30 Nisan Pazartesi gecesine denk geliyor.

        BERAT KANDİLİ'NİN FAZİLETİ NEDİR?

        Kandil geceleri gibi anlamlı geceler; iman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Bu gece münasebetiyle, içimizdeki manevi duyguların sesine kulak vererek günahlarımıza tövbe etmeli, tüm Müslümanlar ve insanlık için Allah’a dua ve niyazda bulunmalıyız. Yüce Allah, bu gecede ilahi rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifâ kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sonsuz ikramlarına davet etmektedir. Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, bizlere dengeli bir hayat kurma bilinci sağlamakta, kendimizi gözden geçirme ve yenileme imkanı sunmaktadır.

        Hiç şüphesiz ki Beratın en derin anlamı af ve bağışlanmadır. HZ. Muhammed bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah’ın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu müjdelemiştir. Bu gece bağışlanma ve af gecesidir.

        2018 DİNİ GÜNLER VE KANDİLLER

        REKLAM
        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ