Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan flaş açıklamalar! - Beşiktaş haberleri - Beşiktaş Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında zor günler geçiren Karabükspor'u 5-0 gibi farklı skorla mağlup eden Beşiktaş, zorlu bir sürece giriyor. Sıkışık bir fikstüre girecek olan Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman önemli açıklamalar yaptı. A Spor'daki bir programa katılan Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        "Kibirli kişileri Beşiktaşlılar sevmez. Beşiktaş'ta olmak için mütevazı olmak lazım. Babam da eski yönetici olduğu için, bende o kültürün içinde büyüdüm yetiştim. O benim yaşamımın kendisi. Zaten eğer bir şeyde rol yapıyorsanız o ileride gerçeğe dönüşüyor.Başkanlık tabii ki çok güzel, hoş. Yaptığımız icraatlar beğenildiği zaman daha da güzel. Artık herkesin elinde fotoğraf makineleri, telefonlar sürekli göz önündesiniz. Bir fotoğrafa bir yorum yapsanız hemen gündeme geliyor. Bu da sizi çok kısıtlıyor. Ben de çok kısıtlanıyorum. Bazen diyorum ne zaman bıraksam diye. Aklımdan geçmiyor değil. Her yerde telefonlar, kameralar... Çocuklarıma düşkünümdür ancak hayatımı Beşiktaş'a adadım. Bazen çocuklarım için başkanlığı bırakmayı düşünmüyorum da değil..."

        REKLAM

        "STADI YAPACAĞIMIZA KİMSE İNANMIYORDU"

        "Göreve geldiğimizde yapmamız gereken ilk şey yeniden güven kazanmaktı ve bunu başardık. Stadyumu yıktık, yapacağımıza kimse inanmıyordu. Yönetimden bile ben ve birkaç kişi dışında kimse inanmıyordu, bunu başardık. Taraftarlarımızın bazı alışkanlıklarını bırakmalarını sağladı. Kulüp üzerinden geçinen değil de kulübe katkı sağlayan profil oluşturduk."

        "Beşiktaş'ta iyi bir ekibimiz var. Her şeye müdahil olan bir yöneticilik tarzım yok. Futbolda bizim kendi içimizde organizasyonumuz, yönetici arkadaşlarımız var. Tabii ki benim fonksiyonum o işte daha baskın çünkü işin içerisidne oluyorum. Çünkü Beşiktaş'ın en büyük geliri futbol takımı. Maaşlar, transfer ücretleri, en büyük giderler... Gider ayağını sabitleyemediğimiz takdirde geliri sağlayamayız."

        FFP'DEN MÜJDE!

        "UEFA ile Finansal Fair Play anlaşmamız bu mayıs ayı itibari ile sona eriyor. Bitmesi de bizim için pek bir şey ifade etmiyor zaten bizim kafa yapımız buna yönelik çalışıyor. Bazı stratejik değişiklikler yapabiliriz. Sonuçta ben sporun içierisinden geldim çok da ilgiliyimdir. Çok fazla konuşmam ama futboldan anlarım. Futbolu anlayandan da anlarım. Transfer konusunda sonda kararı biz nihai olarak veriyoruz."

        REKLAM

        "MARIO GOMEZ İKİ SENEDİR DÜŞMEMEYE OYNAYAN TAKIMDA FORMA GİYİYOR"

        "Taraftarlık duygusal bir ilişkidir, kalbe hitap eder. Yöneticilik ise akıl ile yapacağınız bir iştir, gönül ile yaptığınız işler doğru olmaz. Biz genel itibari ile hislerimize kapılmadan hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Futbolda tabii ki keşkeler olur. Biz bir kararı almadan önce çok düşünürüz o aldığımız kararın sonucunda hata çıksa bile yapacak bir şey yok, Mario Gomez konusunda olduğu gibi. Terör olaylarının fazla olması sebebi ile Mario Gomez'e çok kızmadım, Beşiktaş açısından değil de Mario açısından bir kayıp oldu. İki senedir küme düşmemeye oynayan takımda. Burada şampiyonluğa oynayan takımda aktif olabilirdi. Aboubakar da iyi bir çocuk belki ileride olabilir."

        TALISCA'NIN TRANSFERİ...

        "Anderson Talisca gayretli bir çocuk. Talisca'nın bonservisini almak istiyoruz. Önümüzde bir süreç var. 31 Mayıs'a kadar opsiyonu bizde. Daha karar vermiş değiliz. En büyük konsantrasyonumuz şampiyonluk. 3 kulvarda gidiyoruz. Basket takımı da aynı şekilde."

        "ŞENOL ABİYLE HİÇ TARTIŞMADIM"

        "Bir iş iyiye giymeye başladığı zaman çomak sokmaya çalışan çok olur. Bizde görev sınırları vardır. Şenol abi ve ben Karadenizli'yiz. Benzer aile kültürü ile büyümüş insanlarız. Ben hoca ile çok rahat çalışıyorum. İki seneyi şampiyon olarak bitirdik. Bu sezon da inşallah 3'te 3 yapmış olacağız. Tabii ki aile içerisinde her konuda aynı fikirde olmak mümkün değil. Fikir ayrılıkları olabilir ancak bizde kuvvetler ayrılığı ilişkisi olduğu için Şenol Güneş'in alanına çok karışmayız. Şenol abi ile hiç tartışmadım. Laf taşıyanlar çok olmuştur ama onlara ben gelmem Şenol hoca da gelmez. Bizim hedefimiz bir, birbirimizin rakibi değiliz. Ben umursamıyorum hoca da umursamıyordur."

        "Bayern Münih çok zor bir rakip. Almanya zaten bir futbol ülkesi defalarca kupalar kaldırmışlar... Bütçe itibari ile bizden çok daha büyük bir kulüp ama Beşiktaş da kolay bir lokma değil. Ciddi bir futbol takımıdır. Biz Bayern Münih açısından zor bir rakip olacağız, kolay bir rakip olmayacağız. İki maçın sonucunu zaman gösterecektir. İçeride taraftarı ile bütünleşmiş Beşiktaş'ın iyi bir sonuç alacağını düşünüyorum."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ