Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor Beşiktaş Fenerbahçe maçı özeti: 3-1 (BJK FB maçı özeti ve golleri atan isimler) - Mondihome Kayserispor Haberleri

        Süper Lig'in 23. haftasında oynanan dev derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-1 yendi! Bu sonucun ardından Beşiktaş 44 puana yükseldi ve aynı puandaki Fenerbahçe'yi averajla geçerek 3. sıraya yerleşti.

        Öte yandan Beşiktaş, Fenerbahçe'yi Vodafone Park'ta oynadığı 3. mücadelede mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe, Süper Lig'de 9 maç sonra bir derbiyi kaybetti. Ayrıca sarı-lacivertli ekibin ligdeki 15 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi.

        SÜPER LİG'DE DERBİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        MAÇ GOLLE BAŞLADI! OFSAYT İTİRAZI...

        Maçın henüz 8. dakikasında Fenerbahçe, Fernandao'nun attığı golle 1-0 öne geçti: Nabil Dirar'ın yerden yaptığı ortayı kaleci Fabri uzaklaştırmak istedi ancak top Giuliano'ya geldi. Giuliano'nın gelişine çektiği şut çizgi üzerinde bulunan Domagoj Vida'dan döndü. Vida'dan dönen topla altıpas içerisinde buluşan Fernandao'nun gelişine çektiği şut ağlarla buluştu.

        Bu golün ardından uzun süre ofsayt itirazları yaşansa da maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın kararı değişmedi.

        Mücadelenin 32. dakikasında Fenerbahçe'de sakatlanan İsmail Köybaşı'nın yerine Şener Özbayraklı karşılaşmaya dahil oldu.

        35. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı: Quaresma'nın Mauricio Isla'dan sıyrılıp ceza sahası içerisine girdikten sonra yaptığı trivela şutu, kaleci Carlos Kameni kornere çeldi.

        Mücadelenin ilk 45 dakikası bu sonuçla tamamlandı.

        BEŞİKTAŞ GERİ DÖNDÜ!

        Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı... 49. dakikada Gökhan Gönül'ün ortasına iyi yükselen Domagoj Vida'nın kafa vuruşu kaleci Kameni'nin sağından ağlarla buluştu.

        52'de ise bu kez tehlikeli gelen taraf Fenerbahçe oldu. Mehmet Topal'ın ara pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda buluşan Fernandao'nun çektiği şut kalesinden açılıp ceza sahası dışına çıkan Fabri'nin ayaklarından döndü.

        61. dakikada Fenerbahçe'de Aatif Chahechouhe'nin yerine Alper Potuk oyuna girdi. 63'te Beşiktaş'ta Domagoj Vida oyundan çıkarken yerine Alvaro Negredo girdi.

        QUARESMA SAHNEDE!

        77. dakikada Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın attığı golle 2-1 öne geçti: Alvaro Negredo'nun pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Quaresma'nın gelişine çektiği trivela şut ağlarla buluştu.

        Bu golden sonra Fenerbahçe'de Mauricio Isla oyundan çıkarken yerine Mathieu Valbuena girdi.

        90+4'te bir kez daha sahneye çıkan Quaresma, Negredo'nun asistinde dar açıdan attığı müthiş golle gecenin sonucunu ilan etti: 3-1.

        SÜPER LİG FİKSTÜRÜ SÜPER LİG'İN PUAN DURUMU

        BEŞİKTAŞ: 3 - FENERBAHÇE: 1

        STAT: Vodafone Park

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Vida (Dk. 63 Negredo), Tosic, Adriano, Hutchinson, Medel, Quaresma, Tolgay Arslan, Babel (Dk. 85 Necip Uysal), Vagner Love (Dk. 75 Caner Erkin)

        FENERBAHÇE: Kameni, Isla (Dk. 79 Valbuena), Neustaedter, Neto, İsmail Köybaşı (Dk. 32 Şener Özbayraklı), Dirar, De Souza, Mehmet Topal, Chahechouhe (Dk. 61 Alper Potuk), Giuliano, Fernandao

        GOLLER: Dk. 8 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 49 Vida, Dk. 77 ve 90+4 Quaresma (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 34 Isla, Dk. 38 Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Dk. 39 Vida, Dk. 50 Tolgay Arslan, Dk. 90+1 Quaresma (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        8. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Dirar'ın sağdan yaptığı ortada Fabricio topu sektirdi. Guiliano'nun şutunu Vida kale çizgisi üzerinde engellese de Fernandao dönen topu filelere gönderdi: 0-1

        14. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında Love topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak Kameni'de kaldı.

        20. dakikada Tosic'in hatalı pasını kaparak ceza sahasına yönelen Fernandao'nun uzaktan şutunda top az farkla auta gitti.

        25. dakikada Quaresma'nın soldan kullandığı serbest vuruşta Babel ön direkte meşin yuvarlağa kafayla vurdu, top dışarı gitti.

        35. dakikada Quaresma, Isla'dan sıyrılarak sağdan ceza sahasına girdi ve sağ ayağının dışıyla şutunu çekti, Kameni meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada Beşiktaş skoru eşitledi. Quaresma'nın paslaşarak kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Vida kafayla topa vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

        52. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Mehmet Topal'ın savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Fernandao'nun şutunu kalesini terk ederek ceza sahası dışına çıkan Fabricio ayaklarıyla önledi. Dönen topu Şener Özbayraklı uzak mesafeden kaleye gönderdi, Medel çizgi üzerinde kafayla müdahale ederek gole izin vermedi.

        53. dakikada Quaresma'nın soldan kullandığı serbest vuruşta Vagner Love kafayla meşin yuvarlağı indirdi. Altı pas gerisinde oluşan karambolde son vuruşu Hutchinson yaptı, savunmaya çarpan top Kanadalı oyuncudan auta gitti.

        73. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan yaptığı ortada Negredo yükselip meşin yuvarlağa kafayla vurdu, top kalecide kaldı.

        77. dakikada Beşiktaş 2-1 öne geçti. Negredo'nun pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Quaresma sağ ayağının dışıyla uzak köşeden şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1

        90+1. dakikada Valbuena'nın soldan kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal'ın kafayla kaleye gönderdiği topu Fabricio kurtardı.

        90+4. dakikada Quaresma bir kez daha fileleri havalandırdı. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Negredo'nun pasıyla sol çaprazda topla buluşan Portekizli oyuncu dar açısına rağmen sert bir şutla topu ağlarla buluşturdu: 3-1

        FENERBAHÇE'NİN YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ

        Süper Lig'de 15, resmi maçlarda ise 21 maç sonra kaybeden sarı-lacivertliler, derbi öncesi son yenilgisini 29 Eylül 2017'de Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında yaşamıştı. Sarı-lacivertliler, tam 149 gün sonra yenilgi yaşayarak taraftarını üzdü. Bu yenilgiyle 44 puanda kalan Fenerbahçe, 4. sıraya geriledi. Beşiktaş'la aynı puana gelen sarı-lacivertliler, averajla rakibinin gerisine düştü. Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın 3, bir maçı eksik ikinci Medipol Başakşehir'in ise 2 puan gerisinde bulunuyor.

        DERBİ SERİSİ DE BİTTİ

        Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de derbilerdeki 9 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş'a Vodafone Park'ta 3-1 yenilen sarı-lacivertliler, son yıllardaki derbi üstünlüğünü koruyamadı. Bu maça kadar ligdeki son derbi yenilgisini Beşiktaş karşısında 27 Eylül 2015'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-2'yle alan Fenerbahçe, daha sonraki 9 derbide 4 galibiyet, 5 beraberlik yaşamıştı.

        BEŞİKTAŞ'A 5 MAÇ SONRA YENİLDİ

        Fenerbahçe, Beşiktaş'a 5 maç sonra kaybetti. Rakibine 27 Eylül 2015'te Süper Lig'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı maçta 3-2 kaybeden sarı-lacivertliler, daha sonra Beşiktaş'la ligde 4, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 maçta karşılaşmış ve 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etmişti. Fenerbahçe, Beşiktaş'a 2 yılı aşkın süre sonra yenildi.

        MAÇTAN NOTLAR

        OĞUZHAN ÖZYAKUP ŞOKU

        Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş'ta, derbi öncesi Oğuzhan Özyakup şoku yaşandı. Siyah-beyazlı ekipte, rahatsızlığı nedeniyle Oğuzhan Özyakup, maç kadrosunda yer alamadı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk 11'de oynatmayı planladığı Oğuzhan Özyakup'un rahatsızlığı nedeniyle orta sahada hücuma dönük görevi Tolgay Arslan'a verdi.

        PEPE VE TALİSCA CEZALI

        Siyah-beyazlı ekipte sarı kart cezalıları Anderson Talisca ile Pepe, derbi karşılaşmasında görev alamadı. Beşiktaş'ın 22. haftada Atiker Konyaspor ile oynadığı karşılaşmada sarı kart gören ve bu sezon dörder kez bu durumla karşı karşıya kalan her iki oyuncu, cezalarını derbi maçta çekti.

        SAVUNMADA TOSİC - VİDA

        Beşiktaş'ta savunmanın göbeğinde Dusko Tosic ile Domagoj Vida görev aldı. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan ve siyah-beyazlı ekibin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile yaptığı karşılaşmada sonradan oyuna giren Tosic, ilk 11'de görev aldı.Siyah-beyazlı formayla son olarak Bursaspor karşılaşmasında ilk 11'de görev alan Vida ise iki maç sonra aynı şansı yakaladı.Tosic ve Vida, ilk kez yan yana oynadı. Domagoj Vida, Beşiktaş formasıyla ilk derbi karşılaşmasına çıktı. Fenerbahçe karşısında ilk 11'de şans bulan Vagner Love da ilk derbi heyecanını yaşayan oyunculardan biri oldu.

        GÖKHAN GÖNÜL, 3. KEZ 'DALYA' DEDİ

        Derbi maçta ilk 11'de sahaya çıkan Beşiktaş'ın sağ bek oyuncusu Gökhan Gönül, Süper Lig'de 300. maçına çıktı. Lig kariyerine 2007-2008 sezonunda Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye transfer olarak başlayan Gökhan Gönül, kariyerinin en anlamlı maçlarından birine çıktı. Süper Lig'de daha önce 299 mücadelede görev yapan 33 yaşındaki oyuncu, Vodafone Park'taki derbi maçta 300. maçına çıkacarak üçüncü kez "Dalya" dedi.Eski takımı Fenerbahçe formasıyla ligde 254 maç oynayan Gökhan Gönül, derbi maç öncesi Beşiktaş'ta 45 karşılaşmaya çıkmıştı.

        CYLE LARİN İLK KEZ

        Derbi maç öncesi eksik oyuncularıyla dikkati çeken Beşiktaş'ta yeni transferlerden Cyle Larin, ligde ilk kez bir maç kadrosunda yer aldı. Siyah-beyazlı takımın, devre arası transferlerinden olan ancak daha önce lig maçlarında kadroda şans bulamayan Larin, derbi maçta yedek soyundu. Cyle Larin, transferinin ardından sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği maçında kadroda yer almış ancak oynama şansı bulamamıştı.

        Beşiktaş'ta Larin'in yanı sıra Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Caner Erkin, Necip Uysal, Jeremain Lens, Alvaro Negredo ve Mustafa Pektemek de ilerleyen dakikalarda şans bulmak için yedeklerde bekledi. Siyah-beyazlı ekipte genç oyuncular Alpay Çelebi ve Fatih Aksoy da derbi kadrosuna dahil edildi.

        AYKUT KOCAMAN'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş derbisinde takımını geçen haftaya göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.Vodafone Park'ta oynanan derbide, geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Hasan Ali Kaldırım'ın yerine sol bekte İsmail Köybaşı forma giydi. Kocaman, Aytemiz Alanyaspor maçında ilk 11'de oynattığı Mathieu Valbuena'yı derbide yedek oturttu. Fransız futbolcunun yerine sahaya Nabil Dirar ilk 11'de çıktı.

        KALEDE TERCİH KAMENİ

        Aykut Kocaman'ın derbi maçta kaledeki tercihi Carlos Kameni oldu. Geçen hafta geçirdiği bağırsak enfeksiyonu nedeniyle kadrodan son anda çıkarılan kaleci Volkan Demirel, derbide yedek bekledi. Aytemiz Alanyaspor maçında kritik kurtarışlar yapan Kameni ise milli kalecinin rahatsızlığında aldığı formayı kaptırmadı ve derbide ilk 11'de sahada yer aldı. Volkan Demirel, bu sezon oynanan 3 derbide de yedek kaldı.

        FENERBAHÇE'DE İKİ EKSİK

        Fenerbahçe, zorlu maçta iki futbolcusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Hollandalı futbolcu Vincent Janssen ile sarı kart cezalısı Hasan Ali Kaldırım, derbide kadroda yer almadı.Teknik direktör Kocaman, Makedon oyuncu Eljif Elmas'a ise maç kadrosunda yer vermedi.

        CANER ERKİN'DEN ALKIŞLI TEPKİ

        Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin, eski takımı Fenerbahçe'nin taraftarlarının küfürlü tezahüratına alkışla tepki verdi. Karşılaşmadan önce ısınmak için sahaya çıkan Caner'e eski takımının taraftarları tepki gösterdi. Caner, küfürlü tezahüratlarda bulunan sarı-lacivertli taraftarları alkışlayarak tepkisini ortaya koydu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ