Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta dev transfer hareketliliği - Beşiktaş Haberleri
        1

        Beşiktaş'ta yaz transfer dönemi için 1 numaralı gündem maddesi uzun süredir Anderson Talisca'nın takımda kalıp kalmayacağı...

        2

        21 milyon Euro'luk bonservis opsiyonunu kullanma kararı alan Beşiktaş yönetimi, Brezilya Milli Takımı'na seçilen başarılı oyuncunun sıcak bir tavır takınmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğramıştı.

        3

        Sabah'ın haberine göre; Başkan Fikret Orman'ın, "Oyuncu da gönüllü olmalı" diyerek mesaj verdiği Talisca'nın alternatifi de şimdiden belirlendi: Hatem Ben Arfa.

        4

        İki sezon önce Nice'te yakaladığı çıkışın ardından Türk kulüplerinin gözdesi olan ancak Paris Saint Germain'den gelen teklifi değerlendiren Hatem Ben Arfa'nın yıldızı Fransız deviyle hiç barışmadı.

        5

        Yılda 5 milyon Euro'luk kontratını bırakmayı reddeden Fransız 10 numara ile sonunda anlaşan PSG, oyuncuyu bu hafta içinde serbest bıraktı.

        6

        PSG'de bu sezon maça çıkmamasına karşın yeteneklerinden şüphe duyulmayan Ben Arfa, Beşiktaş'ın listesine girdi.

        7

        Beşiktaş, Talisca'nın ayrılması halinde forvet arkası bölgesi için Ben Arfa planını devreye sokacak. Başkan Fikret Orman'ın yetenekli 10 numaraya 2 yıllık sözleşme önermesi bekleniyor.

        8

        Siyah-beyazlılar, oyuncuya bonservis bedeli ödemeyeceği için alsat sınırı sorununu da rahatlıkla aşacak.

        9

        Siyah-beyazlıların Fiorentina'da çok kötü bir sezon geçirdikten sonra Türkiye'de coşan Mario Gomez'e benzer bir şekilde Ben Arfa'yı rehabilite ederek verim almayı planladığı düşünülüyor.

        10

        QUARESMA'NIN YERİNE ROBINHO

        Son dönemde kadrosuna kattığı dünya yıldızları ile hem Türkiye'de hem de Avrupa'da büyük başarı yakalayan Beşiktaş'ın hedefindeki yeni isim Sivasspor formasını giyen Robinho...

        11

        Jeremain Lens'ten istediği verimi alamayan siyah-beyazlılar, Ricardo Quaresma'nın Çin'e transfer olma ihtimali nedeniyle Brezilyalı futbolcuyu listesine dahil etti.

        12

        Başkan Fikret Orman ve ekibinin, Quaresma'nın ayrılması durumunda, masaya oturacağı ilk ismin Robinho olacağı öğrenildi.

        13

        Beşiktaş, sezon sonunda Quaresma için Çin'den gelen teklifleri değerlendirmeyi planlıyor. Siyah-beyazlı kulüple 2020 yılına kadar sözleşmesi olan Portekizli yıldız ise ayrılmaya pek sıcak bakmıyor.

        14

        FORVETE DEMBA BA

        Beşiktaş ara transferde göstereceği performans konusunda endişe duyduğu Demba Ba’yı transfer etmemiş ve oyuncu Göztepe ile anlaşmıştı. Ancak Demba’nın İzmir ekibinde attığı goller ve yaptığı işler, Siyah-Beyazlı camiada pişmanlığa neden oldu.

        15

        Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Yönetim etkili oyundan sonra bir kez daha harekete geçmeyi düşünmeye başladı. Siyah-Beyazlılar’ın şu anda sadece niyet aşamasında olan Demba Ba fikri yaz transfer döneminin başlamasıyla eyleme dönüşecek.

        16

        Yönetimin Senegalli yıldıza ulaşma konusundaki yol haritası ise şu şekilde:

        17

        Ocak döneminde Çin ve İspanya’dan 7 milyon euroluk teklifler alan Negredo’nun durumu sezon sonunda yeniden değerlendirilecek.

        18

        Bu teklifleri yapan kulüplerle temasa geçilecek ve oyuncuyla da istişare edilecek. Eğer ayrılmaya sıcak bakıyorsa, Demba Ba’nın gelişinin önünde engel kalmayacak.

        19

        Bir başka seçenek de Vagner Love’un, ülkesi Brezilya’ya dönme ihtimali. Golcü oyuncuyla kendi ülkesinden bazı kulüplerin ilgilendiği ve sezon sonunda ayrılabileceği belirtiliyor.

        20

        3 FORVET İHTİMALİ DE YÜKSEK

        Beşiktaş yönetiminin kafasındaki bir başka seçenek de Mustafa Pektemek’le yolları ayırıp, Demba Ba’yı kadroya katmak. Siyah-Beyazlılar bu şekilde daha etkili bir hücum potansiyeline kavuşmayı planlıyor.

        21

        Ancak Pektemek’in de kulüple 1 sezon daha sözleşmesi bulunuyor. Yönetim, Mustafa’yı ikna etme konusunda zorluk çekeceğini düşünmüyor.

        22

        Yine de kulübün sezon sonunda ligde elde edeceği derece ve yeni sezondaki hedefleri bu konudaki kararın netleşmesinde etkili olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ