Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta olaylı Fenerbahçe derbisi sonrası tarihi toplantı! Tarihi karar çıkabilir! - Beşiktaş Haberleri
        1

        Beşiktaş'ta büyük hayal kırıklığı... Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının çıkan olaylar nedeniyle Ülker Stadı’nda yarıda kalmasının ardından Siyah-Beyazlı yönetim hükmen galibiyet kararını bekliyordu.

        2

        Bunun için de başta Başkan Fikret Orman olmak üzere teknik direktör Şenol Güneş de düşüncelerini son derece net bir şekilde ortaya koymuşlardı.

        3

        Gazete Habertürk'ten Kartal Yiğit'in haberine göre bunun yanı sıra Beşiktaş Divan Kurulu üyeleri de “Hükmen galibiyet yoksa sahaya çıkmayalım” görüşünde birleşmişlerdi.

        4

        Sonuçta TFF dün yaptığı toplantı sonunda maçın kaldığı yerden seyircisiz olarak oynanmasına karar verince Beşiktaş cephesinde tam bir hayal kırıklığı yaşandı.

        5

        Bu gelişmelerin ardından gözler başkan Fikret Orman’ın bugün Divan Kurulu ve yönetim ile yapacağı toplantıya çevrildi.

        6

        TÜM SEÇENEKLER GÖRÜŞÜLECEK

        Başkan Fikret Orman ilk olarak bugün olağanüstü toplantıda Divan kurulu üyeleriyle bir araya gelindi.

        7

        Başkan Orman buradaki toplantıda TFF’nin almış olduğu karar karşısında ne gibi tepki vermeleri gerektiğini üyelerle görüşüyor.

        8

        Ardından başkan vakit geçirmeden yönetim kurulu üyeleriyle Divan Kurulu’nda alınan kararları iletip son bir karara varacak.

        9

        Siyah-Beyazlılar’ın uygulamaya koymayı planladıkları tepkiler arasında sahaya çıkmama, sahaya genç oyuncularla çıkma veya sahaya çıkarar değişik bir protesto yapmak gibi eylemler bulunuyor.

        10

        Maçın iptal edilme prosedürü olarak "Güvenlik gerekçesini" değerlendirme dışı bırakan TFF Yönetimi, 20. maddede yer alan "zorlayıcı sebeplerden" dolayı maçın tekrarına karar verdi.

        11

        TFF, BU KARARI HANGİ GEREKÇE İLE ALDI?

        Peki Türkiye Futbol Federasyonu bu kararını hangi gerekçe ile aldı? Türkiye Futbol Federasyonu, derbinin tekrar oynatılması kararını, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesine dayanarak verdi.

        12

        MADDE 20 - DİĞER NEDENLERLE MÜSABAKANIN TAMAMLANAMAMASI

        (1) TFF, 19. maddede belirtilen hallerin dışında ortaya çıkan zorlayıcı sebepler dolayısıyla müsabakanın yarıda kalması halinde ise yarıda kalan müsabakanın başka bir günde yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına, yeniden oynanmasına veya müsabakanın yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil edilmesine karar verir.

        13

        (2) Müsabakanın başka bir gün yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına veya yeniden oynanmasına karar verildiği takdirde, kişilerin müsabakada yer alma uygunluğu açısından bu talimatın 18. maddesinde yer alan hükümler kıyasen uygulanır.

        14

        MADDE 18 – MÜSABAKANIN ERTELENMESİNİN SONUÇLARI

        (1) Erteleme müsabakalarına, yalnızca ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcular katılabilir.

        15

        (2) Ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte cezalı veya idari tedbirli olup da, erteleme müsabakasının oynanacağı tarihte cezası infaz edilmiş olan kişiler, erteleme müsabakasına katılabilirler.

        16

        (3) Ertelenen müsabakanın, oynanması gereken tarihte müsabakaya katılmaya hakkı olan kişiler, erteleme müsabakası tarihin decezalı veya idari tedbirli ise erteleme müsabakasına katılamazlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ