Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Mahmut Uslu'yu dava edeceklerini söylerken TFF'yi suçladı - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Süper Lig'in 6. haftasında oynanan, 2 penaltının çalındığı, 5 kırmızı kartın çıktığı ve 3 golün olduğu Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin yankıları sürüyor.

        2

        Sarı-lacivertlilerde 2-1'lik galibiyet sonrasında kulübün basın sözcüsü Mahmut Uslu, maç sonunda açıklamalar yapmış ve birçok kesimden tepki çekmişti.

        3

        Beşiktaş'ın hukuki işlerden sorumlu yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, derbi ve Mahmut Uslu'yla ilgili konuştu ve Uslu'yu mahkemeye vereceklerini söyledi.

        4

        Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi ayrıca Fenerbahçe Asbaşkanı Önder Fırat'ın derbide çekilen fotoğrafıyla ilgili olarak da TFF'yi suçladı.

        5

        Bir önceki derbiyi hatırlatan Mahmutyazıcıoğlu, Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu'nun hareketlerinin gözlemci ve temsilciler tarafından raporlaştırılmamasından şikayet etti.

        6

        Şenol Güneş'in hakeme küfür ettiğini öne süren Uslu, bu hareketleri tecrübeli teknik direktöre yakıştıramadığını vurgulamıştı.

        7

        Maçın hakemiyle ilgili de konuşan Uslu, Ali Palabıyık'ın mevcut şartlara göre iyi maç yönettiğini ancak mutlu olmadıklarını söylemişti.

        8

        Uslu ayrıca Ülker Stadı'nda yapılan maçtan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uslu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'dan "Arsen Orman" diye bahsetmişti.

        9

        (Arsen Lüpen, Fransız yazar Maurice Leblanc'ın yarattığı ünlü bir roman karakteridir. Söz konusu karakter; iyi rol yapan, kadınları kendisine kolaylıkla aşık edebilen, çapkın ve amansız bir hırsız olarak bilinir.)

        10

        Sabah'ta yer alan habere göreyse Mahmutyazıcıoğlu, derbi sonrasında yaşanılan her hukuksuz açıklama, eylem ve faaliyet için ayrı ayrı 6222'den dava açacaklarını, ayrıca TFF ve MHK nezdinde her türlü girişimi başlatacaklarını söyledi.

        11

        Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun açıklamarı şöyle;
        "Mahmut Uslu, Caner ile ilgili ailesine dil uzatacak açıklama ve imalarla hakaret etti. Bununla ilgili suç duyurusu yapılacak."

        12

        "Uslu ayrıca tribünlerin Caner ve ailesine yönelik küfürlerini doğrulayan, teşvik eden davranışlarıyla da suç işlemiştir."

        13

        "Başkanımız Fikret Orman ile ilgili yaptığı açıklama ve imalar (Mahmut Uslu'nun Arsen Lüpen göndermesi yaparak 'Arsen Orman' ifadesini kullanması kastediyor) başkanımız tarafından cevaplanacaktır."

        14

        "Ancak bununla ilgili hukuki işlemleri de başlatacağız. Eğer futbolun çirkinliğini konuşacaksak; Mahmut Uslu, futbolun çirkin yönünün Messi'sidir diyebiliriz."

        15

        "Söylediklerim cevap olarak algılanmasın. Çünkü bu seviyeye inmeye ne terbiyemiz ne de Beşiktaşlı genetiğimiz müsaade etmez. Uslu'nun sözlerinin toplumda ve vicdanlarda karşılığı yoktur."

        16

        TFF SUSMASAYDI, BÖYLE OLMAZDI

        "Sabah Gazetesi foto muhabiri, Önder Fırat'ın fotoğrafını çekmiş. Şeref Tribünü'nde herkesin göreceği bir şekilde el hareketi yapıyor."

        17

        "Bu hareketler sahibinin seviyesini gösterir, ancak 6222'ye göre toplumu kin ve nefrete sürükleyen bir eylem. Bir önceki derbide Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu, Nihat Özdemir'e ve onun şahsında TFF'ye hakaret etmişti."

        18

        "Ancak ne gözlemci ne de temsilci bu hakaretleri raporlaştırmadığı ya da sümenaltı edildiği için ceza ve yaptırım uygulanmadı."

        19

        "Yaptıkları nedeniyle cezalandırılmadıklarını gören kişiler, el kol hareketleri ve söylemleri ile derbiyi çirkinleştirmekten geri durmadı."

        20

        "TFF o gün kendi şahsına ve başkanvekiline yapılan hakaretlere cevap verseydi, bugün yaşananların önüne geçilebilirdi."

        21

        ALİ PALABIYIK VE EKİBİ KATLETTİ

        "Karabükspor'a karşı çok iyi oynamamıza rağmen, maçı katleden Ali Palabıyık, Lens'in nizami golünü vermeyen Cem Satman..."

        22

        "Aynı Palabıyık, geçen yıl Fenerbahçe ile oynadığımız Türkiye Kupası maçını çığırından çıkardı."

        23

        "Tosic'i gereksiz yere atıp, rakibin oyunlarını görmeyerek mücadeleyi geren Palabıyık'a derbinin de verilmesini şaşkınlıkla karşıladık."

        24

        "Maalesef Ali Palabıyık ve ekibi, yanlış kararlarla Beşiktaş'ı katletti. Bunun bir tesadüf olduğuna inanmak istiyoruz."

        25

        "Bence bu hakemler bırakın derbiyi, bu performanslarıyla Süper Lig maçı yönetmeyi hak etmiyorlar."

        26

        ÖNDER FIRAT: KENDİ ARAMIZDA BİR ŞAKA

        El hareketiyle derbiye damgasını vuran isimlerden birisi olan Fenerbahçe Asbaşkanı Önder Fırat, olay fotoğrafla ilgili açıklama yapmıştı.

        27

        Fırat yaptığı jest, mimik ve vücut dilinin çarpıtıldığını ileri sürdü.