Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika NYT: Beyaz Saray, Dışişleri Bakanı Tillerson'ı birkaç hafta içinde değiştirecek!

        ABD'li yayın organı New York Times,Beyaz Saray'ın, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın CIA direktörü Mike Pompeo ile birkaç hafta içinde değiştirilmesini planladığını iddia etti. Beyaz Saray ise Tillerson'un görevinin başında olduğuna yönelik bir açıklama yaptı.

        CIA Direktörü Mike Pompeo yerine ise son dakika haberi olarak Senatör Tom Cotton'un geleceği belirtildi.

        Gazete, Başkan Trump'ın Tillerson'u değiştirilmesi için nihai onayı verip vermeyeceğinin henüz netleşmediğini belirtti.

        Geçtiğimiz ay ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlayarak, görevinin başında olduğunu bildirmiş, Amerikan medyasında son günlerde hakkında çıkan "istifa edecek" haberlerine tepki gösteren Tillerson, "Başkan'a olan bağlılığım güçlüdür. Başkan Yardımcısı da görevimde kalmam konusunda beni ikna etmeye hiçbir zaman çalışmadı. Çünkü bu görevi bırakmayı hiç düşünmedim." demişti.

        REKLAM

        Tillerson, ABD Başkanı Donald Trump'ın dış politika tercihleri konusunda kendisiyle ortak vizyon paylaştığını ve buna uygun şekilde görevine devam edeceğini vurgulamıştı.

        TİLLERSON, "MORON" İDDİASINI CİDDİYE ALMAMIŞTI

        Öte yandan Tillerson, Amerikan NBC kanalında bugün yer alan ve Trump için "moron" ifadesini kullandığı iddiasını içeren haberin sorulması üzerine, "Benim geldiğim yerde böyle değersiz şeylerle uğraşmayız. Yönetimi bölme amacı güden bu tür çabaların bir parçası olmayacağım." yanıtını vermişti.

        TRUMP TİLLERSON'A IQ TESTİNDE MEYDAN OKUMUŞTU

        Geçtiğimiz günlerde ise ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a, IQ testindemeydan okumuş,illerson'ın kendisine moron dediği haberleri sorulduğunda "Bence bu bir sahte haber. Ama gerçekten böyle bir şey söylemişse ikimizin de IQ testi alması gerekecek ve size kimin kazanacğını söyleyebilirim" demişti.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ