Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beyoğlu'nda o görüntüler artık tarih olacak...Kontrollü yıkım havadan görüntülendi

        Beyoğlu'nda, bitişiğindeki binadan yarım metre ayrılan ve yıkılmak üzere olan tarihi bir bina Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun izniyle belediye ekiplerince kontrollü şekilde yıkıldı. Kontrollü yıkım havadan da görüntülendi. Yıkım izni verilmeyen tarihi binaların kendi kendine yıkılarak oluşturduğu korkunç görüntülerin artık tarih olması bekleniyor.

        İHA'nın haberine göre, Beyoğlu'nda, Tarlabaşı'nda yer alan Kalyoncu Kulluk Mahallesi, Yasemin Sokak üzerindeki 3 katlı tarihi bir binanın, bitişiğindeki binadan yarım metre ayrılarak yan durduğunu gören mahalle sakinleri durumu muhtara bildirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın mahalle ziyaretleri sırasında söz konusu metruk bina hakkında Başkan Demircan'a da bilgi verildi. Belediyenin başvurusu üzerine İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, tehlike arz eden binada inceleme yaptı. Kurul'un onayının ardından bugün öğle saatlerinde metruk binada kontrollü yıkım başlatıldı. Beyoğlu Zabıtası'nın çevrede aldığı güvenlik tedbirleriyle gerçekleşen yıkım devam ederken, Mahalle Muhtarı Halit Uçar da çalışmaları inceledi ve gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        REKLAM

        Kontrollü yıkım hakkında bilgi veren Muhtar Uçar, Beyoğlu'nun tarihi bir semt olması nedeniyle benzer durumlarla sık sık karşılaştıklarını ve Beyoğlu Belediyesi'nin temasları sayesinde tarihi bir binanın faciaya neden olmadan kontrollü şekilde yıkılmaya başlandığını açıkladı. Uçar, mahalle sakinlerinin geceleri uyuyamadığını ifade ederken, tehlike arz eden binalar için aynı uygulamanın devam etmesini istediklerini belirtti.

        YARIM METRE YAN YATAN BİNA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

        Metruk binadaki kontrollü yıkım drone ile havadan görüntülendi. Görüntülerde yıkım yapan işçilerin çalışmaları ve bitişiğindeki binadan ayrılmış olduğu görülen tarihi binanın bakımsızlığı gözler önüne seriliyor. Evlerinin teraslarına ve balkonlarına çıkan mahalle sakinlerinin yıkımı izlediği anlar da görüntülerde yer alıyor.

        Öte yandan, söz konusu yıkımın bir ilk olma niteliği taşıdığı ve tehlike arz eden binalar için gerekli incelemelerden sonra verilecek izinlerle kontrollü yıkımların devam edeceği öğrenildi. Binaların mülk sahiplerine ise, yıkılan binaların aynısının yapılması durumunda imar izni verileceği, bu şekilde Beyoğlu'nun nostaljik dokusunun korunmasının hedeflendiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ