Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bilecik'in isminin değiştirilmesine yeni öneri

        Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Tahir Büyükakın'ın "Kent isminin Ertuğrul ya da Ertuğrulgazi olarak değiştirilmesi" önerisine ilişkin, "Bilecik, Ertuğrul olacaksa Ertuğrulgazi Bilecik veya Gazi Ertuğrul Bilecik olmalı ama Ertuğrul'la birlikte Bilecik'e ve Bilecikli hemşehrilerimize gazilik unvanının verilmesini de buradan talep ediyorum. Bütün olarak bunları bir arada düşünmek lazım." dedi.

        Yağcı, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, Vali Büyükakın'ın Bilecik'in isminin değiştirilmesi önerisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu Şeyh Edebali Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ''Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik'' konulu sempozyumda, değerli fikirlerin ortaya çıktığını aktaran Yağcı, Vali Büyükakın'ın Bilecik'in yıllardan beri gündeminde olan bir konuya parmak basmasının yeni bir gündem oluşturduğunu kaydetti.

        REKLAM

        "TARTIŞIYORUZ, GÖRÜŞÜYORUZ"

        Yağcı, Bilecik'in isminin değiştirilmesine ilişkin kararın oluşturulacak bir platformda değerlendirilebileceğini ifade ederek, "Referandum gerekiyorsa referanduma ilişkin bir çalışma... Sayın Valimiz de bu konular tartışılsın, konuşulsun anlamında bir beyan verdiler. Bu da ne güzel gündem oluşturdu. Tartışıyoruz, görüşüyoruz." diye konuştu.

        Bilecik isminden vazgeçilemeyeceğini, Ertuğrul ve Ertuğrul Gazi'nin de aynı şekilde değerli olduğunu dile getiren Yağcı, "Bunların her birini kullanmaktan ve bunlarla anılmaktan tüm Bilecikliler olduğu gibi bizler de büyük gurur duyuyoruz. Bunlardan Bilecik isminden gocunduğumuzdan dolayı değil ama böyle bir genişlik imkanı varsa da bunu değerlendirmek isteriz." dedi.

        Yağcı, şahsi fikrinin Bilecik'i bir kenara bırakmadan Ertuğrul isminin konulması yönünde olduğunu belirterek, "Ama Bilecik'le birlikte Ertuğrul Bilecik olabilir. Ertuğrul ismine de karşı değilim. Bence 'bütün şehir' uygulaması tam bu süreç anlamında iki tarafı da mutlu edebilecek güzel bir aşama. Bu aşamada mutlaka Ertuğrul isminin de şehir adına düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim. 'Bütün şehir' kapsamına şehrimiz girerse, bir isim ihtiyacı var... O da Ertuğrul olması kadar doğal bir şey olmaz. Şehrimizin gazilik unvanı da düşünüldüğünde... Bilecik, Ertuğrul olacaksa Ertuğrulgazi Bilecik veya Gazi Ertuğrul Bilecik olmalı ama Ertuğrul'la birlikte Bilecik'e ve Bilecikli hemşehrilerimize gazilik unvanının verilmesini de buradan talep ediyorum. Bütün olarak bunları bir arada düşünmek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

        VATANDAŞ GÖRÜŞLERİ

        Bir restoranda çalışan Nihal Kılıç, kentin isminin değişmesini istemediğini, Bilecik'i bu ismiyle sevdiğini söyledi.

        Çiçekçide çalışanı Alper Yürümez de Bilecik ismine çok alışık olduklarını dile getirerek, "Bu nedenle adının kalmasını istiyorum." dedi.

        Öğrenci Yiğit Yürümez de "Diriliş Ertuğrul" dizisini çok sevdiğini ancak kentin isminin Bilecik olarak kalmasını istediğini dile getirdi.

        Ulaştırma sektöründe çalışan Enes Uysal ise isim değişikliğine olumlu baktığını anlatarak, "Dedelerim Osmanlı, ben de onların torunuyum. Benim için Ertuğrulgazi olsa fark eden bir şey olmaz." diye konuştu.

        Sanayide çalışan Mert Eker de doğma büyüme Bilecikli olduğunu dile getirerek, "Benim için Ertuğrulgazi olmasında sıkıntı yok. Olumlu bakıyorum." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ