Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Binali Yıldırım: Türkiye, Irak ve İran koordinasyon içinde çalışıyor

        Başbakan Binali Yıldırım, Hasan Gemici Spor Salonu'nda AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada IKBY'nin tartışmalı referandumuna bir kez daha tepki göstererek "Bu bölgede Türkiye'ye rağmen bir operasyon yapmak mümkün değildir. Nasıl Fırat Kalkanı'nda gereken cevabı verdiyse şartlar ve zemin oluştuğunda aynı cevabı verecektir" dedi. Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

        "BU TEŞKİLAT 15 YILDA 12 SEÇİMDEN YÜZÜNÜN AKIYLA ÇIKTI"

        Geçtiğimiz 15 yılda AK parti'nin milletle beraber diriliş ve yükseliş destanını anlayamayanlar var. Bunlar kurucu genel başkanımızı, cumhurbaşkanımızı daha yolun başında yasaklı hale getirmediler mi? Ama millet bunlara gereken dersi verdi. Bu teşkilat 15 yılda, 12 seçimde yüzünün akıyla çıktı.

        Yasaklamaya çalıştılar, olmadı. Partiyi kapatmaya çalıştılar, olmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimini engellemeye çalıştılar, olmadı. Bu defa 15 Temmuz'da Pensilvanya'dan yönetilen küresel terör örgütünü devreye sokmaya çalıştılar. Recep Tayyip Erdoğan, Hükümetiyle, milletiyle dersini verdi. Halkın gücü tankın gücünü yendi. O gece liderinin etrafında 80 milyon tek ses oldu.

        REKLAM

        "BU MİLLET EŞKIYA SÜRÜSÜNE GEÇİT VERMEYECEK"

        Başarılı operasyonlarla yıllardan beri milletimizin canını yakan bu bölücü, alçak terör örgütünün de kökünü kazıyacağız. Bugünlerde tükenen insan kaynakları yüzünden iyice saldırganlıklarını artırarak masum insanların canını alıyorlar. Ama vatanı için 15 Temmuz'da tanklara, uçaklara meydan okuyan bu millet bu eşkıya sürüsüne geçit vermeyecek.

        "PENSİLVANYA'DAKİ ELEBAŞLARI DA KURTARAMAYACAK"

        FETÖ'cüler mahkemelerde tiyatro oynuyorlar. Sanki bu darbeyi başkaları yapmış gibi ret ve inkar anlayışı ile alay eder gibi bir tutum içindeler. Mahkemelerde alay etmenin onlara hiçbir faydası yok. Onları ağababası, Pensilvanya'daki elebaşı da kurtaramaz. Bu hainler tamamen yok oluncaya kadar, FETÖ'süyle, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla mücadelemiz sürecek.

        "BÖLGEDE TÜRKİYE'YE RAĞMEN OPERASYON YAPILMAZ"

        Kuzey Irak'ta bazı gelişmeler var. Burada bir referandum oldu. Bir inatla, siyasi ikbal adına ateşle oynayan IKBY, bundan sonraki olacak olayların yegane sorumlusudur. Bizim Kürt kardeşlerimizle, Arap kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Bunların geleceğini karartan, ihtirasları uğruna bu bölgede yaşayan insanları maceraya sürükleyen siyasetçilerle işimiz var. Türkiye'nin güney sınırlarında bir yapay devlet oluşturma çabası Türkiye'nin bir milli güvenlik meselesidir. Bölgeye yönelik bütün ilişkilerimiz bundan sonra Irak merkezi yönetimiyle yürütülecektir. Irak, İran ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için koordinasyon içinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da İran'a gidecek. Bu bölgede Türkiye'ye rağmen bir operasyon yapmak mümkün değildir. Nasıl Fırat Kalkanı'nda gereken cevabı verdiyse şartlar ve zemin oluştuğunda aynı cevabı verecektir.

        BAŞKAN İBRAHİM KARAOSMANOĞLU'NA ÖVGÜ

        Yıldırım, konuşması sırasında övgüyle bahsettiği Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu için şunları söyledi: 15 yılda üteten, istihdam oluşturan, Türkiye'nin kalkınmasında lokomotif görevi gören Kocaeli'ye 20 milyar yatırım yaptık. Buna belediyelerimizin yatırımı dahil değil. İbrahim Bey üçncü döneminde Kocaeli'de çok güzel işlere imza attı. Ben biraz da İbrahim Bey'i kendime benzetiyorum. Sakin, düşük profilde, işine gücüne bakar, fazla şov peşinde olmaz. Hizmet işinde oldu. Abilik yapar, hem siyasetin abisi hem Kocaeli'nin şehri emini hem de hizmetin ehli. Yaptığın hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ