Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Bir taciz itirafı da ünlü şarkıcıdan geldi

        Hollywood dünyası ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın taciz skandallarıyla sarsılırken, dünyanın çeşitli yerlerinden sanatçılar yaşadıkları taciz hikayelerini bir bir anlatmaya başladı.

        İzlandalı ünlü şarkıcı Björk, son zamanlarda sinema sektöründeki kadınların itiraflarından güç aldığını belirterek kendisinin de tacize uğradığını söyledi.

        Kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeden tacize uğradığını açıklayan 51 yaşındaki şarkıcı Björk'ün açıklaması şöyle:

        "Dünyanın, cinsiyetler arasında eşitliğe en yakın olan yerlerinden birinden geldiğim ve müzik dünyasında zorlukla kazanılmış bir bağımsızlığa ve güçlü bir konuma sahip olabildiğim için, sanatçılık mesleğine adım atar atmaz cinsel olarak taciz edilebilirliğimin norm haline gelmiş olduğunu, bunu mümkün kılan ve cesaretlendiren destekçileri ile yönetmenin işine taş koyduğumu çok net gördüm. Gösteri dünyasında kazandığım gücüm ve birlikte çalıştığım mükemmel ekibime güvenerek, kaybetmekten korkmaya iten hırslarımdan arındığım için söz konusu yönetmenin taciz girişimlerini geri çevirdim ve yoluma devam edip bu durumu zamanla atlatmaya çalıştım. Ancak, söz konusu yönetmenle çalışan diğer kadın sanatçıların onun tacizlerine karşı seslerini çıkarabildikleri konusunda şüpheliyim. Yönetmen de bu oyunun tamamen farkındaydı. Ancak ben çekimler sırasında yönetmeni defalarca reddettiğim zaman, eminim ki ona karşı çıkan ilk kişi bendim ve onun bundan rahatlıkla sıyrılmasına izin vermedim. Kanımca benim meydan okumamdan sonra, çalıştığı sanatçılarla daha adil ve anlamlı ilişkiler kurdu. Yani umut var. Umalım ki bu açıklama, bütün aktris ve aktörlere destek olsun. Artık bunu durduralım. Dünyada değişim dalgası var..."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ