Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bitcoin için çılgın tahmin! 18 Aralık Bitcoin fiyatı ne kadar oldu? - İş-Yaşam Haberleri

        Bitcoin'de ikinci vadeli işlemler dün gece dünyanın en büyük borsa işletmecisi CME Group'ta başladı. Bitcoin Ocak vadeli kontratların fiyatı tarihinde ilk kez 20 bin doları aşarken, arkasından 19 bin dolar seviyesine döndü.

        Bitcoin önceki hafta ilk kez Chicago'daki CBOE borsasında vadeli olarak işleme açılmış ve çok hızlı bir hareket sergilemişti. CBOE borsasında "XBT" koduyla işleme açılan Bitcoin vadeli kontratları kısa sürede yaklaşık yüzde 15 artış kaydettikten sonra gerilemişti.

        ÇILGIN TAHMİN

        Bitcoin'de bu hareketlilik yaşanırken, Standpoint Research'ün kurucusu Ronnie Moas çok çarpıcı bir tahmin yaptı. Geçtiğimiz Temmuz ayında Bitcoin 2 bin 600 dolar seviyesindeyken 5 bin dolarlık tahmini ile dikkatleri üzerine çeken Moas, CNBC televizyonuna yaptığı açıklamada yeni hedefin 300-400 bin dolar bandı olduğunu duyurdu.

        Bitcoin'in öncelikle 20 bin doları geçeceğini iddia eden Moas, ardından 6 haneli rakamlara ulaşılacağını öngördü.

        Moas, "Bitcoin benim önerdiğim seviyenin halihazırda yüzde 500 üzerinde ve ben mevcut seviyeden bir yüzde 500'lük artış daha öngörüyorum" dedi.

        Moas, şöyle devam etti:

        REKLAM

        "Bence Bitcoin için oyunun sonu 300-400 bin dolar bandı olacak ve dünyadaki en değerli para birimi haline gelecek. Dünyada sadece 21 milyon adet Bitcoin olacak ve dijital para birimi içn artacak talep fiyatları bu seviyeye çekecek.

        Dünya üzerinde ne kadar altın olduğunu bilmiyorum ama ne kadar bitcoin olduğunu biliyorum. İki yıl içinde dünyada 300 milyon insanın bitcoin yatırımcısı olacağını düşünüyorum. Arz ve talep arasındaki bu dengesizlik de fiyatları yukarı itecek."

        UYARILAR DA GELİYOR

        Moas'ın bu çılgın tahmininin aksine, kripto para birimi ile ilgili uyarılar da bitmek bilmiyor. Bir taraftan Bitcoin'le ilgili balon uyarıları yapılırken, Hollanda'da yaşanan ve büyük bir finansal felaketle sonuçlanan Lale çılgınlığı hatırlatılıyor.

        OCBC Bank'tan Vasu Menon, CNBC'ye yaptığı açıklamada, Bitcoin'in son derece riskli bir enstrüman olduğuna dikkat çekerek, "Yaşanan bu rallinin arkasında sağlam bir temel neden göremiyorum" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ