Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bitcoin fiyatı neden yükseldi? Bitcoin ne kadar oldu? 4 Ocak - İş-Yaşam Haberleri

        Bitcoin fiyatının yıl sonunda 12 bin 835 dolara kadar gerilemesinin ardından bugün yaklaşık yüzde 11 yükselerek 15 bin 500 dolar seviyesini geçmiş ve kayıplarının büyük bölümünü geri kazanmıştı.

        REKLAM

        Bitcoin platformlarındaki haberlere göre, toplam piyasa değeri 230 milyar dolardan bir anda 250 milyar doların üzerine çıkan toparlanmanın arkasında ABD'li yatırımcı Peter Thiel çıktı. Thiel'in ortağı olduğu ve girişimlere sermaye sağlayan Founders Fund adlı şirket 15 ila 20 milyon dolar Bitcoin satın aldığı belirtiliyor.

        Uluslararası ödeme sistemi PayPal'ın kurucu ortaklarından olan ve 2004'te Facebook'a ilk dışardan yatırım yapan Thiel'in Bitcoin satın almasının yatırımcılara güven verdiği vetalebin yeniden arttığı belirtiliyor.

        Donald Trump, Peter Thiel (ortada) ve Apple CEO'su Tim Cook
        Donald Trump, Peter Thiel (ortada) ve Apple CEO'su Tim Cook

        BİTCOİN FİYATI NE KADAR?

        Hatırlanacağı üzere Thiel, 1999'da Elon Musk ile birlikte PayPal'ın kurulmasında rol aldıktan sonra şirket, 2002'de eBay'e 1,5 milyar dolara satılmıştı.

        2004 yılında da Facebook'un yüzde 10 hissesi için 500 bin dolar yatırım sağlayan Thiel,elindeki portföyün büyük bir kısmını2012'de yaklaşık 1 milyar dolara satmıştı.

        Bitcoin fiyatları dünkü toparlanmanın bugün saat 08:30 sularında ise 1.5 puanlık kayıpla 15 bin 59 dolardan işlem görüyor. Asıl sıçramayı ise Ripple yapmaya devam ediyor.

        RİPPLE DURDURULAMIYOR

        2017 başlarında birim başına 0.06 dolar değere sahip olan ve dün 2.89 dolara gelerek rekor kıran Ripple fiyatı 4 Ocak günü de son sürat yükseliyor. Ripple, sabah 08:30 itibarıyla 3.5 doların üzerine çıkarak yüzde bir gece yüzde 35 değer kazandı ve piyasa değerini de 137 milyar doların üzerine taşıdı. Yıllık değişim ise yüzde 40 binin üzerinde.

        Ripple, merkezi bir yönetimi olduğu iddiasıyla bir kısım kriptopara yatırımcısı tarafından önerilmese de, uluslararası finansal işlemlerde aralarında American Express, Santander gibi dev kuruluşların da olduğu 100'ün üzerinde müşterisi sayesinde kimilerinde güvenli bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ