Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ve Ahlat İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından bayram süresince ve seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan asayiş uygulamalarında çeşitli suçlardan aranan 43 şahıs yakalandı.

        Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ile Ahlat İlçe Jandarma Komutanlığınca bayram süresi ve seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla 1417 Haziran 2018 tarihleri arasında 29 uygulama yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Uygulamalarda 3 bin 133 şahsın sorgulaması yapılmış. ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan aranan 1 kişinin yanı sıra çeşitli suçlardan aranan 43 şahıs yakalanmıştır. Aynı süre içerisinde 3 bin 3 aracın sorgulaması yapılarak 1 araç yakalanmıştır. Aynı dönem içerisinde terör örgütüne yardım ve yatakçılık yaptığı tespit edilen 2 şahsın ev ve eklentilerinde arama yapılmış, terör örgütü propagandası yapmak suçlaması ile aranan bir şahıs ise yakalanmıştır. Bitlis İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ile Ahlat İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen planlı faaliyet kapsamında takip edilen ve Ahlat Sulh Ceza Hakimliğince ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde imal etmek’ suçundan aranan 2 firari şüpheli olmak üzere 1 şüpheli Van ilinde, diğer şüpheli ise Tatvan ilçesinde yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir. Yasak dönemde balık avlayan 2 şahıs yakalanmış, şahıslar ile birlikte 50 metre germe ağ, 80 kilogram canlı inci kefali yakalanmış, balıklar tekrar Van Gölü’ne salınmıştır. 2 şahsa bin 780 TL idari yaptırım kararı uygulanmıştır. Bayram süresince icra edilen trafik kontrollerinde 1 sürücüye alkollü araç kullanmaktan işlem yapılmış, sorumluluk bölgemizde herhangi bir trafik kazası meydana gelmemiştir" denildi

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler