Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji BKM Express, 5. yılını kutladı - Teknoloji Haberleri

        BKM Express’in geride kalan ve önündeki beş yılı bir basın toplantısında değerlendirdi. Dijital cüzdanın beşinci yaş gününü kutlamak için kullanıcılara Türk Hava Yolları'nda geçerli 5 milyon uçuş mili hediye edilecek.

        Ödeme sistemlerine odaklanan Bankalararası Kart Merkezi (BKM), dijital cüzdanı BKM Express’i 2011 yılında başlatmıştı. Cüzdan ilk etapta yalnızca 9 bankanın kartlarıyla 5 işyerinde ödeme yapılabilmesini sağlıyordu. Günümüzde gelinen noktadaysa Türkiye’deki banka ve kredi kartlarının yüzde 99’u 24 bini aşkın işyerinde BKM Express ile kullanılabiliyor.

        1,5 milyon kişi yüz yüzeyken, mağazalarda, bilgisayar ve mobil cihazlarda ödeme yapmak için BKM Express’i kullanıyor. Bugüne kadar dijital cüzdanla yapılan ödemelerin sayısıysa 5 milyona yaklaşmış durumda.

        REKLAM

        NAKİTSİZ GELECEĞE DOĞRU

        BKM Express, kredi ve banka kartlarının tüm bilgilerine ihtiyaç duymayan tek dijital cüzdan. Kartların ilk 6 ve son 4 rakamıyla kartlar dijital cüzdan aracılığıyla kullanılabiliyor.

        Paranın ve ödemenin yakın gelecektesürdüreceği dijital dönüşümde etkili olacak beş teknoloji akımı söz konusu: Nesnelerin interneti, yapay zeka, uygulama devrimi, temassız dijital ödemeler ve kasiyersiz ödemeler.

        BKM Express GMY Serkan Yazıcıoğlu, bu odaklar doğrultusunda üzerinde çalıştıkları yeni özellikleri duyurdu:

        • Para İste: Kullanıcılar ihtiyaç duydukları miktarı tanıdıklarına göndererek onlardan para isteyebilecek.
        • Adresim Express:Yeni bir e-ticaret sitesinden alışveriş yaparken kullanıcıların adres bilgileri otomatik olarak doldurulacak.
        • Fatura Ödeme: Telefon, enerji, internet ve diğer aboneliklerin faturaları dijital cüzdan ile ödenebilecek.
        • Dijital Temassız Ödeme:Yüz yüze ödemeler birkaç saniyede mobil cihazlarla gerçekleştirilebilecek.
        • Kasiyersiz Ödeme: Migros Jet Kasa’larda uygulanan mobil ödeme sisteminin yaygınlaşmasıyla kasa kuyrukları bitecek.

        5 MİLYON UÇUŞ MİLİ HEDİYE

        REKLAM

        5 milyon uçuş mili kazanmak isteyen BKM Express kullanıcıları dijital cüzdanlarını kullanarak çekiliş hakkı kazanabilecek. Cüzdanlarını ilk defa kullananlaraysa 2 çekiliş hakkı verilecek.15 Kasım’a kadar sürecek çekilişin ardından 50 kişiye THY’de geçerli 100.000 mil dağıtılacak.

        DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇAĞIMIZI ŞEKİLLENDİRİYOR

        Çok değil 15 yıl öncesine kadar dünya bugünkünden çok daha mekanik sistemler üzerine kuruluydu. Aradan geçen zaman kulağa kısa gelse de, küresel çapta devrimsel etkiler yaratan dijitalleşme akımlarına ev sahipliği yaptı. Değişim öylesine bariz gerçekleşti ki, 15 yıl önce S&P 500 listesinde yer alan şirketlerin yarısı bugün listedeki yerlerini teknoloji odaklı çalışanlara bıraktılar.

        Günlük yaşamlarımızda sıkça başvurduğumuz araçların dijitalleşmesi, yeni teknolojilerin daha hızlı benimsenmesini de sağlıyor. Örneğin, otomobilin 50 milyon kişi tarafından kullanılması için 62 yıl geçmesi gerekmişken, cep telefonunun yalnızca 7 yıl sürmüştü. Facebook ve Twitter ise 3 yıldan az zamanda bu kadar insana ulaşmayı başarmıştı. 2017 yılının piyasa değerleri en yüksek beş şirketinin (Apple, Google, Microsoft, Facebook, Amazon) her birinin teknoloji şirketi olması da bir tesadüf değil.

        Geldiğimiz noktada cüzdanların dijitalleşmesi yapbozun önemli bir bölümünü oluşturuyor. Tek bir cihazdan tüm ödemeleri yapabilmek, hem cüzdan taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor hem de daha güvenli ve daha hızlı ödemeleri mümkün kılıyor. Üstelik bu cüzdanlar dünyada bir hayli benimsenmiş durumda. PayPal ve Starbucks’ın dijital cüzdanları, orta ölçekli birçok bankadan daha fazla miktarda para barındırıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ