Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema ‘Blade Runner’da sansür iddiası

        Harrison Ford’un oynadığı 1982 yapımı ünlü “Blade Runner (Bıçak Sırtı)” filminin devamı “Blade Runner 2049” dün Türkiye’de de gösterime girdi. Başrol bu defa Ryan Gosling’in, Harrison Ford ise ‘bilirkişi’ rolünde. Ancak sinemaseverlerin merakla beklediği film, ‘sansür’ tartışmasıyla gündemde.

        Gazete Habertürk'te yer alan habere göre, filmin fragmanında olan ve iki oyuncunun yürüdüğü sahnede kenarda kuvözlerdeki çıplak bedenlerin, görüntüye ‘zoom’ yapılmak suretiyle ekran dışı bırakıldığı iddiası var. İlk olarak basın gösteriminde ortaya atılan bu iddia, dün filmi sinemada izleyen kimi vatandaşların da “iki sahnede sansür olduğunu” teyit etmesiyle güçlendi. Dağıtıcı Warner Bros. Türkiye yetkilileri, yurtdışından gelen kopyayı “hiç dokunmadan” gösterdiklerini, kendilerinin de filmi ilk kez eleştirmenlerle birlikte basın gösteriminde izlediğini savundu.

        REKLAM

        Filmle ilgili benzer bir ‘sansür’ tartışmasının Hindistan’da da yaşanması, “Warner Bros. yaş sınırlamasından kurtulmak ve filmin daha fazla izlenmesini sağlamak için otosansür mü uyguladı” iddiasını akla getirdi.

        Yapımcı şirket Sony Pictures ise “Bazı bölgelerde yerel kültürlere saygılı olmak için filmi bu şekilde gösterdik” açıklaması yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ