Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Blender is the New Black'te hikayeleri anlatılıyor

        Blender is the New Black”te yaratıcı 4 ismin kişisel eşyalarıyla hikâyeleri anlatılıyor. HT Cumartesi'nden Mete Aker'in röportajı...

        Sergi, fikir aşamasından nasıl projeye dönüştü?

        Ali Bilgin: “Sizin yaptığınız işte ilham veren nelerdir” sorusu hep vardı ama o çok soyuttu. O yüzden yaptığım işte beni bugüne kadar besleyen şeylere baktık. Geçmişime dair neler pozitif yönde gelişti? Onları bir araya getirdik, somutlaştırdık. Kendi geçmişime dair, hayatımın dönüm noktalarına dair objeleri topladık. Buraya gelen biri, bana dair kafasında bir şey açsın. “Ben de böyleydim” diyebilirse benim açımdan amacına ulaşır bu sergi.

        REKLAM

        Uğurhan Akdeniz: Aslında işin çıkış noktası da bu. Yaratıcı endüstride, farklı alanlardaki insanların bir araya geldiği, onların hayatlarından harmanladıkları, hayatlarında iz bırakan objeler, nesneler ve olayları bir araya getirmekti amaç. Tabii ki o beyin fırtınasıyla derine indik. Birbirimizin fikirleri ve yorumları başka pencereler açtı ve ortaya keyifli bir sergi çıktı.

        Peki kişisel bir hikâye sergilemek nasıl bir kazanım?

        Akdeniz: Burada tabii ki sanat eseri sergilemiyoruz. Normal bir eser izlemektense, bir kişiyle ilgili fikir sahibi olabilecekleri bir sergi. Yani buraya gelince Ali’nin, Başak’ın ve Melis’in yaptığı bir şeyi değil, onların işiyle alakalı, profesyonel hayata gelene kadarki süreçte yaşadıkları ve onlarda iz bırakan, ilham veren objeleri görüyorsunuz. O yüzden bence daha derin bir sergi oldu. Biraz daha sahne arkası gibi...

        Sizce insanlar burayı neden ziyaret etmeli?

        Melis Danişmend: Bu zaman tüneli gibi bir şey aslında. Hepimizin geçmişi var. İnsanların geçmişi ona baktığında etkileniyor. Beni etkiler, ilham alırım. Hepimizin şimdiki işlerimize yarayan anılarımız var. Bir biblo, karne ya da hayatımıza dokunan şeyler.

        Sedat Girgin: Bu bizim kara kutumuz aslında. Kaza yapsak, “Bu adam nasıl yaşamış?” diye bakılabilir.

        Başak Dizer Tatlıtuğ: Şuna dikkat ettim, sizinkiler duygusal, derin ve ilham aldığınız kişisel şeyler olmuş. Benimkiler ise daha rasyonel, düz mantık olmuş. Çok planlamışım. Ama samimi oldu, eşimize, dostumuza göstermediklerimizi gösterdik.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ