Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya BM'den Avustralya'ya sığınmacı çağrısı: 800 sığınmacı üçüncü ülkelerde yerleştirilmeyi bekliyor

        BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Bölgesel Koruma Sorumlusu Riko Salcedo, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısına telefonla bağlanarak, Avustralya'nın, Manus Adası'ndaki mülteci ve sığınmacıların refahı ve korunmasında en büyük sorumluluğu taşıdığını söyledi.

        Salcedo, Avustralya hükümetini adadaki hizmet sağlayan kuruluşlar arasında koordinasyon rolü üstlenmeye davet etti ve sığınmacıların artan ihtiyaçlarının sağlanması gerektiğini kaydetti.

        AA'nın haberine göre, adadaki yaklaşık 800 sığınmacıdan bazılarıyla görüşme fırsatı bulduğunu aktaran Salcedo, bu kişilerin büyük sağlık sorunları yaşadığını ve bazılarının da zihinsel sorunlardan dolayı kendilerine zarar verdiğini anlattı.

        REKLAM

        "Bu misyonun en çarpıcı yanı, mülteci ve sığınmacılar arasında yaygınlaşan ve kötüleşen umutsuzluk duygusu." diyen Salcedo, Avustralya hükümetinin sağlık sorunları yaşayan sığınmacılara karşı uluslararası sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

        31 Ekim'de resmen kapatılan Manus Adası gözaltı merkezinden güvenlik endişesiyle taşınmayı reddeden sığınmacılar, Papua Yeni Gine polisinin düzenlediği operasyonla geçen kasım ayında yeni yapılan barınaklara götürülmüştü.

        Papua Yeni Gine'de mahsur kalan yaklaşık 800 sığınmacı üçüncü ülkelerde yerleştirilmeyi bekliyor. Bu sığınmacıların büyük çoğunluğunu Pakistan, Afganistan ve Arakanlı Müslümanlar oluşturuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ