Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bodrum'da uyuşturucu operasyonu

        Arnavutluk'tan Türkiye'ye piyasa değeri 25 milyon lira olduğu belirtilen 1 ton 100 kilo uyuşturucu maddesi skunk sokan Arnavut çete lideri Met K. (Kanani) ve 6 adamı Bodrum'da yakalandı. Met K.'nin uyuşturucuyu beklediği anlar da kayda alındı.

        İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, dünyanın en önemli 'Skunk' tacirlerinden olan Arnavutluk uyruklu Met K.'nin 6 ay önce Bodrum'a oradan da İstanbul'a yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapacağını belirledi. İstanbul polisi, Bodrum'da teknik takip çalışması başlattı. Met K.'nin deniz yoluyla getirdiği yüklü miktardaki uyuşturucuyu beklediği anlar dahi kayda alındı.

        25 MİLYON LİRALIK UYUŞTURUCU OPERASYONU

        REKLAM

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre; İstanbul ve Bodrum Narkotik polisleri, uyuşturucu tacirinin yurda soktuğu skukların gizlendiği depoyu da tespit etmeyi başardı. Depoya gece yarısı yapılan baskında piyasa değeri 25 milyon lira olduğu belirtilen 1 ton 100 kilo skunk ele geçirildi. Operasyonda Met K.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 4'ünün Arnavut uyruklu olduğu öğrenildi. Çetenin Bodrum'a getirdikleri yüklü miktardaki Skunk'ı zaman içerisinde İstanbul'da piyasaya sürmeye hazırlandıkları belirtildi.

        ESRAR'DAN 100 KAT DAHA ETKİLİ

        Skunk, hibrid tohumdan elde edilen bir esrar türevi. Esrardan 20 kat daha etkili olan uyuşturucu beyin ölümlerine yol açabiliyor. Skunkın kullanımı tüm dünyada ve Türkiye'de hızla yaygınlaşıyor. Skunk üretiminin en çok yapıldığı ülkeler arasında Arnavutluk bulunuyor. Hem iklim şartlarının uygunluğu hem de üretimin fazla olması Arnavutluk'u bu alanda öne çıkarıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ