Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 7 asırdır her cuma günü yapılan ahilik geleneği esnaf duası, ramazan ayında da devam ettirildi.

        Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan, bir Osmanlı kasabası olan ve Ahilik kültürünün halen yaşatıldığı Mudurnu ilçesi, tarihi yapılarını korumanın yanı sıra örf, adet ve gelenekleri de yaşatmayı sürdürüyor.

        İlçenin Demirciler Çarşısı'nda 709 yıldır her cuma günü seladan sonra yapılan "esnaf duası" ramazan ayında da devam ediyor.

        Esnafın vatandaşlarla beraber hayırlı ve bereketli kazanç için dualar ettiği ahi geleneğine göre, ayakta çalışan esnafın oturarak, oturarak çalışanların ise ayakta yaptığı duaya ilçe sakinleri de eşlik ediyor.

        Ramazan ayının ilk cuma gününde de esnaf duası yapıldı. Sela okunduğu esnada Demirciler Çarşısı'nda toplanan ilçe sakinleri, esnafla karşılıklı durarak dua etti. Esnaf ve vatandaşlar daha sonra, ilçedeki camilerde ramazan ayının ilk cuma namazını kıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler