Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bombardier Airbus ortaklığına 61 adetlik uçak siparişi - İş-Yaşam Haberleri

        Boeing'in fiyatta haksız rekabet şikayeti sonrası ABD vergi otoriteleri tarafından yüzde 300 vergi tehlikesiyle karşılaşan Kanadalı uçak üreticisi Bombardier, geçetiğimiz haftalarda C serisi jet programının çoğunluk hissesini, ABD'deki üretim hattıyla birlikte Fransız Airbus firmasına devretmişti.

        6 milyar dolar değerindeki programın çoğunluk hissesinn devri için para yerine Airbus'tanüretici, tedarik, üretim, pazarlama, satış ve müşteri destek uzmanlığıyla alacak olan Bombardier, işbirliğinden ilk meyvesini alarak dev bir satışa imza attı.

        18 ayı aşkın bir süredir herhangi bir sipariş alamadığı belirtilen C serisi jetlerden, ismi açıklanmayan Avrupalı bir firma 61 adet sipariş verdi. Verilen niyet mektubuna göre 31 adet sipariş kesin. Kalan 30 uçak ise opsiyonel.

        Bombardier Başkanı Alain Bellemare, gelen siparişi C serisine olan güvenin giderek artması şeklinde yorumlarken, 31 adetlik kesin siparişin 2.4 milyar dolar değerinde olduğu belirtiliyor. 30 adetlik opsiyon ile birlikte siparişim toplam büyüklüğü 5 milyar dolara yaklaşıyor.

        C serisi üretim hattında 1000 civarı personel çalıştıran Bombardier, 2017'nin üçüncü çeyreğinde 117 milyon dolar net zarar açıklamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ