Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Böylesi görülmedi! Koulibaly'nin golü sonrasında deprem oldu! - Futbol Haberleri
        1

        İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 34. haftasında Napoli, deplasmanda Juventus'u 1-0 yendi.

        2

        Torino'daki Juventus Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz tamamlandı. Mücadelenin son dakikasında Kalidou Koulibaly'nin golüyle öne geçen Napoli, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

        3

        Juventus, yaşadığı yenilgiye rağmen 85 puanla liderliğini sürdürdü. Juventus ile arasındaki puan farkını 1'e indiren Napoli ise ikinci sırada yer aldı.

        4

        Koulibaly'nin golü sadece şampiyonluk yarışını yeniden kızıştırmakla kalmadı, aynı zamanda şehirde deprem yarattı!

        5

        Napoli'de Euro-Med isimli bir sismoloji merkez, Koulibaly'nin golü sonrasında şehirde ufak çaplı bir deprem hissedildiğini açıkladı.

        6

        Yıldız savunmacının attığı gol sırasında Napoli'de yer hareketlerinde değişim olduğunu belirten firma, bu hareketlerin düşük şiddetli deprem etkisi yarattığını vurguladı.

        7

        Napoli taraftarları, Juventus deplasmanı dönüşünde takımlarını, havalimanında 10 bin taraftarla karşılaşmışlardı.

        8

        NAPOLI DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

        29 Eylül 2017'de Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş'la aynı grupta yer alan Napoli, Benfica ile oynadığı Devler Ligi mücadelesi öncesinde de depreme neden olmuştu.

        9

        Benfica’yla oynanan maçın seremonisinde ritüel olarak Şampiyonlar Ligi müziği çalınıyordu. San Paolo Stadı’nda yer alan 42 bin Napoli taraftarları, “The Champions” kısmı geldiğinde yaptıkları tezahüratla ufak çaplı bir depreme neden olmuşlardı.

        10

        İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkan Bilimi Enstitüsü, o esnada oluşan titreşimlerin sismograflar tarafından kaydedildiğini aktardı ve raporun fotoğrafını paylaşmıştı.

        11

        Napoli Teknik Direktörü Maurizio Sarri, maç sonunda yaptığı açıklamada “Taraftarlarımız ‘Şampiyonlar’ diye bağırdığında vücudumuza kazınmış gibi hissediyoruz” açıklaması yapmıştı.

        12

        BARCELONA TARAFTARLARI DA DEPREME NEDEN OLMUŞTU!

        Barcelona, Mart 2017'de Paris Saint-Germain karşısında Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir geri dönüşe imza atarken Barcelona taraftarları da şehirde deprem yaratmıştı.

        13

        Camp Nou’daki 96 bin taraftarın yaşadığı şeyin kelimelere dökümü biraz zordu. İspanya Bilimsel Araştırmalar Konseyi, Barcelona’nın PSG karşısında attığı altıncı golünde yaşanan sevinç esnasında küçük bir deprem meydana geldiğini açıklamışlardı.

        14

        Deprem bilimci Jordi Diaz’ın açıklamasına göre Roberto’nun attığı golden sonra mahşer yerine dönen Camp Nou’nun 500 metre civarındaki bölgede ufak çaplı bir deprem meydana gelmişti.

        15

        “İkinci ve üçüncü gollerde de belli ölçeklerde titreşimler vardı ancak oyunun sonuna doğru durum farklılaştı” diyen Diaz, şu ifadeleri kullanmıştı:

        “Altıncı golün gelmesiyle birlikte sismografın kaydettiği en büyük deprem meydana geldi. Bu ölçekteki sarsıntılar, insanlar tarafından hissedilemese de Richter ölçeğinde deprem olarak kabul ediliyor”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ