Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bozdağ: Kılıçdaroğlu'nun yaptığı Esad'a destek vermektir

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

        Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları:

        "Kimyasal silah kullanarak insanların öldürülmesi korkunçtur. Türkiye'nin Suriye politikası hakkın ve doğrunun yanında olma politikasıdır. Doğruyu kim savunuyorsa onun yanında yer alırız. Esad rejiminin otorite boşluğundan faydalanarak yuvalanan terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Rejimin ve terör örgütlerinin desteklenmesine karşı çıkıyoruz.

        "Biz ABD ile PKK/PYD/YPG/KCK terör örgütlerine verdiği destek noktasında anlaşamıyoruz ve onların DEAŞ terör örgütüyle mücadelede başka terör örgütlerini kullanmasının yanlış olduğunu her defasında ifade ediyoruz. Biz bu noktada ABD ile politika birliğine sahip değiliz, farklı politikalar izliyoruz. Türkiye'nin bu tutumu değişmemiştir. Türkiye, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı'nı bölgedeki terör örgütlerine karşı yürütmüştür. Öte yandan rejimin de kayıtsız, şartsız desteklenmesini de Türkiye yanlış bulmaktadır, biz buna da karşıyız. Bazı ülkeler, Esad rejimini kayıtsız şartsız desteklemektedir. Türkiye de bu noktada rejimin değişmesine, bu kadar suçu işleyen bir rejimin ayakta durmasının yanlış olduğunu ifade ediyor ve biz bu politikalarımızla da Rusya'yla, İran'la farklı bir noktada duruyoruz. O nedenle Türkiye, ne Rusya ve İran'la aynı hedeflere koşan ne de ABD ile aynı hedeflere koşan bir ülkedir."

        REKLAM

        800 bini aşkın sivil, masum, savunmasız insan Esad'a bağlı güçler tarafından öldürüldü. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan hiç Esad'a karşı bir laf duymadım. Keşke Esad'a karşı, nasıl vicdansızlık yaptın, sen insanlıktan nasibini aldın mı deseydi. Şu anda Suriye'de pek çok ülke var. Kendi ülkeni başka ülkelerin at koşturduğu bir yere nasıl çevirdin deseydi keşke Esad'a. Bu üstü kapalı Esad'a destek vermektir. Masum, savunmasız insanları kimyasal silahlarla öldürmesi suç mudur değil midir? Eğer suçsa, Esad'a yaptırım uygulamanın nesi yanlıştır. Esad, kurduğu gayrı meşru güçlerle doğrudan kadınları, çocukları hedef almaktadır."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ