Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için iftar menüleri! 19 Mayıs 2018 (yemek tarifleri)

        Ramazan ayında en çok araştırılan konulardan biri de iftar menüleri...Orucunuzu lezzetli bir iftar menüsüyle açmak istiyorsanız sizlere bir çorba, bir ana yemek ve bir tatlı tarifi hazırladık! İşte "Bugün ne pişirsem?" sorusuna yanıt arayanlar için özenle hazırlanmış iftar menüleri...

        İFTAR MENÜSÜÇORBA TARİFİ

        KREMALI PATATES ÇORBASI MALZEMELER

        4 adet patates

        6 su bardağı un

        1 yemek kaşığı tereyağı

        1 paket sıvı krema

        1 tatlı kaşığı tuz

        1 çay kaşığı karabiber

        1 çay kaşığı pul biber

        4 diş sarımsak

        KREMALI PATATES ÇORBASI NASIL YAPILIR?

        Tencereye tereyağını ekleyip eritin. Küp küp doğranmış patatesleri, rendelenmiş sarımsakları ve tuzu ilave edip kavurun. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. İçerisine suyunu ekledikten sonra malzemeler iyice pişene kadar ocağın altınıkapamayın. Patateslerin piştiğini gördükten sonra çorbayı blenderden pürüzsüz oluncaya kadar geçirin ve kremayı ekleyip 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin.

        REKLAM

        Üzeri için, bir sos tenceresinde tereyağı ve toz kırmızı biberi eritin ve çorbanın üzerine gezdirin. Kremalı patatesli çorbanız hazır! Afiyet olsun.

        İFTAR MENÜSÜ ANA YEMEK TARİFİ

        KÖFTELİ İSLİM KEBABI MALZEMELER

        3 adet patlıcan

        250 gram kıyma

        1 soğan

        1-2 dilim ekmek içi

        1 yumurta

        Tuz

        Karabiber

        Kimyon

        Nane

        Kekik

        Domates

        Kürdan

        Sosu İçin;

        1-2 yemek kaşığı domates salçası

        Su

        Tuz

        KÖFTELİ İSLİM KEBABI NASIL YAPILIR?

        Patlıcanları çizgi çizgi soyup uzun şeritler halinde kesin ve yarım saat tuzlu suda bekletin.

        Köftesi için soğanı rendeleyin ve yumurta, kıyma, ekmek içi ve baharatların tümünü yoğurun ve yassı şekiller verin. Önce patlıcanları kızartın. Ardından köfteleri kızartın.

        Daha sonra patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri koyarak tek tek sarın. Sardığınız patlıcanların üzerine domates ve kürdan batırın. Daha sonra hazırlanan patlıcan köfte rulolarını fırın tepsisine dizin.

        Ardından salçalı sos için gereken malzemeleri karıştırıp patlıcanların üzerine dökün. 200 derecede ısıtılmış fırının içine fırın tepsisini yerleştirin. İslim kebaplarının üzerindeki domatesler pişince fırından alın.

        REKLAM

        İFTAR MENÜSÜTATLI TARİFİ

        UN HELVASI MALZEMELER

        2 su bardağı un

        250 gram tereyağı ya da 1 su bardağı sıvı yağ

        ŞERBETİ İÇİN

        2 buçuk su bardağı su

        1 buçuk su bardağı toz şeker.

        UN HELVASI NASIL YAPILIR?

        Un helvası tarifine geçmeden önce kullanacağınız tencerenin ısı geçirgenliğinin helva yapımındaki (hızlı yapmak için) etkilediğini söylemeliyiz. Çünkü un helvası uzun kavrulma sonucunda kıvama gelir.

        Şimdi tarife geçelim; 1 su bardağı sıvı yağ ya da 250 gram tereyağı ile unu derin bir tencereye koyun. Karıştırarak unun renginin değişmesini ve koyulaşmasını izleyin. Bildiğimiz un helvası rengi şerbetten sonra olur. Bu nedenle kavurmada koyu bir kahverengi elde etmemeniz gerekir.

        Ortalama 40 dakika unu kavurun. Ayrı bir ocakta şerbeti de hazırlayın.. Su ile şekeri tencereye dökün ve kaynamaya bırakın. Kavrulan una şerbetini dönüp emmesi için bir kaç kez daha çevirin. Kıvam aldığında altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

        REKLAM

        Eğer şerbetle kavrulmuş unun birleşme anına bir türlü karar veremiyorsanız. Küçük bir tabağa kavurduğunuz undan bir yemek kaşığı atıp üstüne 1 yemek kaşığı şerbetten dökün ve testi geçerse şerbeti una ekleyin.

        Bu püf nokta ile hata yapma olasılığınız kalmıyor. Saatlerce kavurduğunuz için emeğiniz boşa gitmiyor. Soğuyan un helvasını kaşık yardımı ile servis tabağına alabilirsiniz. Ya da derin kaplara basabilir sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Bilge Tunçer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ