Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dinamitle yıkılamayan bine kendiliğinden çöktü!

        Bursa'da dün 300 kilo dinamitle patlatılmasına rağmen yıkılmayan 13 katlı bina bugün kendiliğinden çöktü.

        İHA'nın haberine göre olay, Panayır Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, SGK'ya ait bir boş arazide TRT belgeseli için 13 katlı binaya hayati malzemeler yerleştirildi. 3 gün süren çalışmaların ardından binaya yaklaşık 300 kilo dinamit konuldu. Dün geniş güvenlik tedbirleri altında gerçekleştirilen ilk patlamada büyük bir gürültü duyulmasına rağmen bina yıkılmadı. İkinci denemeden de yine netice alınamayınca patlatma işi ileri bir tarihe ertelendi.

        KENDİLİĞİNDEN ÇÖKTÜ

        Dün yıkılmayan binanın etrafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Kimsenin olmadığı bir anda bugün bina büyük bir gürültüyle kendiliğinden çöktü. Çökmenin ardından polis ve 112 ekipleri seferberlik ilan etti. Olay yerine gelenekipler yaptıkları incelemelerde içeride kimsenin olmadığını tespit etti. Ayrıca binanın yıkıldıktan sonra havadan da görüntülendi.

        REKLAM

        Belgesel yapımcısı Serkan Bıçakçı, "Binamız bugün kendi kendine yıkılmadı. Dün patlayıcıların tümünü tek seferde ateşleyemedik. Dün 3 kata patlayıcı yerleştirmiştik. Hepsi sırasıyla patlayacaktı. Tek kablo üzerinden birbirine bağlıydı. İlk patlamanın ardından 1 saniye sonra gerçekleşecek patlama gerçekleşmedi. Böyle olunca ikinci dinamiti sonradan patlattık. Eğer hepsini tek seferde patlatsaydık dün böyle olacaktı. Bugün kendi kendine yıkıldı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ