Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Hak-İş'in tavrı açık ve nettir; halkın iradesiyle kabul edilmiş anayasa değişikliğinin bizim önümüze koyduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geriye gidişe asla izin vermeyeceğiz ve buna razı olmayacağız." dedi.

        Arslan, Hak-İş Bursa Temsilciliğince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, örgüt olarak her zaman doğrunun, haklının ve adaletli olanın yanında yer aldıklarını söyledi.

        Ülkenin geçtiği zor zamanlarda konfederasyon olarak bedeller ödediklerini anlatan Arslan, "12 Eylül sürecinde sendikalarımız kapatıldı. Mal varlıklarımıza el koydular. Sendikacılık yapma yasağı getirildi ama istikametten ayrılmadık. 28 Şubat bizim için ikinci bir darbe süreciydi. Bizim için acı ve ızdırap verici bir süreçti. Ama Hak-İş orada da hakkın, adalet ve hukukun yanında yer aldı. Demokrasi adına yapılacakları yapmaya çalıştı." diye konuştu.

        Arslan, 15 Temmuz'da da milletle beraber demokrasiden yana tavır aldıklarını belirterek, "Meydanlardaydık, şehitler verdik. Hala tedavileri devam eden gazilerimiz var. Hukuktan, adaletten, milletin yanında yer almaktan asla vazgeçmedik. Bugünlere kolay gelmedik. 650 bin üyesi 22 sendikasıyla Türkiye'nin büyük bir organizasyonu olan Hak-İş, tırnaklarıyla kazıyarak bu noktalara geldi." ifadelerini kullandı.

        Her seçimin bir sınav niteliğinde olduğunu dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

        "Hak-İş bütün seçimlerde, referandumlarda ve benzeri halk oylamalarında olduğu gibi bu seçimlerde de çok net ve açık bir tavır içerisindedir. Biz 24 Haziran seçimlerini çok özel bir yere koyuyoruz. 24 Haziran itibariyle artık anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devreye girecek. Biz bunu destekledik. Ancak anayasa değişikliğine karşı çıkanlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden tekrar geriye dönmek isteyenlere karşı Hak-İş'in tavrı açık ve nettir; halkın iradesiyle kabul edilmiş anayasa değişikliğinin bizim önümüze koyduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geriye gidişe asla izin vermeyeceğiz ve buna razı olmayacağız."

        Arslan, anayasa değişikliğini tekrar tartışmaya açan ve 16 Nisan Referandumu'ndan sonra yeniden eski Türkiye'ye dönmek isteyenlerin yanında yer almayacaklarını belirterek, "Biz yeni Türkiye'nin ve yapılacak değişikliklerde ülkemizin bölgesinde etkin, güçlü ve oyun kurucu bir devlet olarak yerini alacağı bir düzenlemeyi desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

        Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da ülke olarak içeriden ve dışarıdan gelen saldırılara rağmen millet olarak siyasi irade ile hiçbir saldırıya boyun eğmediklerini ifade etti.

        Ala, eskiden bu saldırılardan sonuç alınabildiğini hatırlatarak, "2002'den beri her yolu denediler. Muhtıra verdiler, 17-25'i yaptılar, kapatma davası açtılar, Gezi olayı düzenlediler, 15 Temmuz hain alçak darbe teşebbüsünde bulundular ama hiçbiri siyasi iktidarı, milletin iradesini iş başından götüremedi." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler