Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursluluk sınavı başvuru son gün! 2018 PYBS bursluluk parası ne zaman yatacak?

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak gerçekleştirilen 2018 PYBS bursluluk başvuruları bugün son. Bursluluk sınavına katılacak olan öğrenciler, sınav sonucuna göre burs imkanından faydalanacak. Burs almak isteyen öğrencilerden başvuru yapamayanların bugün içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, PYBS bursluluk parası ne zaman yatacak? 2018 bursluluk sınavı ne zaman? İşte 2018 bursluluk sınavına dair merak edilen her şey...

        BURSLULUK BAŞVURU SON GÜN!

        5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin katılabildiği bursluluk sınavına başvurular 12 Mart'ta başladı. 2018 PYBS bursluluk sınavı başvuruları 5 Nisan yani bugün sona eriyor.

        2018BURSLULUK PARASI NE ZAMAN YATACAK?

        PYBS burslarının ne zaman yatacağı konusunda net bir tarih paylaşılmadı. MEB'in yayımladığı kılavuzda, bursluluk hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e*Burs Modülü üzerinden gerçekleştirileceği açıklandı.

        2018 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

        5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı , 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS , 03 Haziran 2018 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10 .00 ’da, ÖDSGM tara fından yapılacak.

        İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te gerçekleştirilecek.

        BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Bursluluk sınavı sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın http ://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

        Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecek.

        BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

        * Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak .

        * Mevzuatta belirlenen kayıt ve kabul şartlarını taşımak .

        * Ortaokullar, imam-hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak .

        REKLAM

        * Ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olma k.

        * Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak.

        * Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2017 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2018 Malî Yılı için tespit edilen 11 bin 600 TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2017 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ