Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Büyükada Davası'nın ikinci duruşması başladı

        Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 11 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" iddialarıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

        BÜYÜKADA'DAKİ TOPLANTIYA İLİŞKİN DAVADA ARA KARAR

        Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin mahkeme heyeti, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, sanıkların savunmalarının ardından avukatlar beyanda bulundu.

        İzmir'de yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve dosyası bu dava dosyası ile birleşen, Bylock kullanıcısı olduğuiddia edilen Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç'ın avukatları da müvekillerinin tahliyelerini talep etti.

        Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kılıç'ın üzerine atılı suçun niteliği, HTS kayıtları gibi nedenleri dikkate alarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        REKLAM

        Bazı tutuksuz sanıklar hakkında verilen adli kontrol tedbirlerini kaldıran heyet, duruşmayı 31 Ocak 2018'e erteledi.

        İDDİANAMEDEN

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 5 Temmuz 2017 tarihinde Büyükada'da düzenlenen toplantıya ilişkin hazırlanan iddianamede, İsveç vatandaşı Ali Ghravi, Günal Kurşun, İdil Eser, İlknur Üstün, Muhammed Şeyhmus Özbekli, Nejat Taştan, Özlem Dalkıran, Taner Kılıç, Veli Acu, Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ve Nalan Erkem'in "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" iddialarıyla 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ