Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Büyükçekmece'de kimyasal madde alarmı!

        Büyükçekmece19 Mayıs Mahallesi Çakmaklı köyü yolu İSKİ Deposu Sokak'ta yol kenarına bir kamyon dolusu kimyasal atık döküldü. İSTAÇ ve AFAD ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı. Mavi renkli katı bir şekilde bulunan kimyasal atık nedeniye çevrede güvenlik önlemleri alındı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre, kimyasal atığın çevreye tehdit oluşturmasının önlenmesi için bir ekip 24 saat aralıksız görevlendirildi. Yarınyani Pazartesi günü atığın uzmanlar tarafından kontrollü bir şekilde kaldırılacağı öğrenildi.

        POLİS, ATIĞI DÖKEN KAMYONUN PEŞİNDE

        Yapılan ilk incelemelerde kimyasal atığın, yün boyama, atık su arıtma, yem ve gübre imalatında sıklıkla kullanılan demir sülfat içerdiği öğrenildi. Atığı döken kamyonun Eskice Köyü istikametinden geldiği daha sonraBüyükçekmeceyönüne gittiği tespit edildi.

        Polis ekipleri, çevre kirliliği ve çevresel tehlikelere karşı dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanan 22 Nisan Dünya Günü'nde kimyasal atığı rastgele yol kenarına döken kamyonun plakasını belirlemeye çalışıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ