Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde, S.S. Biga Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi(BİKAD) olağan genel kurul toplantısında Ayfer Baykal, yeniden başkanlığa seçildi.

        Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını Leyla Aykul yaptı. Baykal toplantıda yaptığı açıklamada, "BİKAD, Bigalı kadınların ihtiyaçları için bir araya gelerek ,kendileri için hizmetler ürettikleri ,çocuklarına okul öncesi bakım ve eğitim sağladıkları öncelikle kadınları ekonomik , sosyal, kültürel çalışmalarla kucaklayan bir kadın kooperatifidir. BİKAD, Bigalı kadınların emeklerinin ve yerel kalkınmadaki rollerinin görünür hale gelmesini, kadınların birbirinden öğrenmesini, güçlerinin daha yaşanılır, daha adil bir yaşam için faaliyetler sürdürmeyi amaçlamaktadır. Şu ana kadar ,yüzlerce kadının liderlik, finans okuryazarlık, girişişçilik, toplumsal cinsiyet, küresel ısınma, çocuk eğitimi gibi bir çok konuda eğitim almasını, yüzlerce çocuğa okul öncesi bakım ve eğitim hizmeti sağlamıştır. Biga’da ilk olarak sosyal bir proje uygulamış (SRAP), Ulusal ve Uluslararası (BTFAvustralya Hükümeti) proje destekleri almış ,çevresindeki kadınlara rol model olmuş cesaret kazandırmıştır. Bu amaçlar doğrultusunda 2005 yılından bu yana 37 ortağı ile çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler