Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğinde bir ilk daha yaşanarak, bir hastaya bilinci açık olarak ‘şah damarı ameliyatı’ yapıldı.

        Hayati risk boyutunda şah damarı darlığı tespit edilen 73 yasındaki erkek hastaya ilk kez bilinci açık olarak ‘şah damarı ameliyatı’ yapıldı. Genel durumu değerlendirilen hastaya tehlikeli olacağından dolayı genel anestezi uygun görülmeyerek uygulanmadı. Hasta ameliyat boyunca bilinci açık olarak ameliyat ekibiyle konuşmaya devam etti. Başarıyla tamamlanan ameliyat sonrasında hasta 2 gün kalp ve damar cerrahi yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavi edildi. Herhangi bir komplikasyon gelişmeyen hasta takiben servise alındı. Ameliyattan 10 gün sonra hasta şah damarı darlığı düzeltilmiş olarak taburcu edildi.

        Ameliyat ekibinin başında yaralan hekimler Op.Dr. Süreyya Talay, Op.Dr.Baran Şimşek ve anestezi uzmanı Uz.Dr.Yener Tutaş hastanın iyileşerek taburcu olmasının mutluluğunu yaşadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler