Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesindeki deprem bölgesi Yukarıköy Köyü'nde yaşayan yörük kadınları, renkli kıyafetleri ile sandık başına gitti.

        Çanakkale'de 6 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde en büyük hasarı alan Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy'de çok sayıda ev yıkılarak oturulmaz hale geldi. Depremin ardından kurulan konteyner kentte yaşamını sürdüren Yukarıköy sakinleri, seçimde ilginç kıyafetleri ile dikkaki çekti. Yukarıköy'de konteyner okuldaki 2 sandıkta toplam 521 oy kullandı. Renkli kıyafetleriyle sandık başına gelerek oy kullanan Yörük kadınları, seçimin en renkli seçmenlerinden oldu. Kimi kadınların sırtlarına bağladıkları çocuklarıyla oy kullanması dikkat çekti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler