Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig TFF Olağan Genel Kurulu'nda tarihi karar - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

        - Ankara JW Marriott Oteli'nde yapılan genel kurulda divan kurulu oluşturuldu. Divan başkanlığına Mehmet Büyükekşi seçildi.

        - Gündem maddelerine geçilmesinin ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

        - Gündemin 16. maddesi olan TFF statüsünün değiştirilmesinin gündemden çıkarılması için verilen önerge reddedilirken Mehmet Büyükekşi, Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Uzlaşmazlık Çözüm Kuruluna ilişkin "çok önemli bir önerge sunulduğunu" belirterek genel kurula ara verdi.

        Toplantıya TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, kulüp başkanları ve genel kurul delegeleri katıldı.

        16. MADDE GÜNDEMDEN ÇIKARILDI

        - Gündemin 16. maddesi olan TFF statüsünün değiştirilmesi verilen önergeyle gündemden çıkarıldı. (TFF Statüsü'nde değişiklik yapılmasının görüşülerek kabulü veya reddi maddesi)

        "KURULLARIN SEÇİMLE GÖREVE GELMESİ ÖNERGESİ" GÜNDEME EKLENDİ

        - Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Uzlaşmazlık Çözüm Kurulu'nun seçimle göreve gelmesine ilişkin önerge ise oy çokluğuyla kabul edilerek genel kurul gündeminin sonuna eklendi.

        NİHAT ÖZDEMİR'DEN SÜPER LİG A.Ş SÖZLERİ

        Kulüpler Birliği'nin uzun zamandır gündeminde olan Süper Lig AŞ'nin kurulmasıyla ilgili mutabakatının olduğuna dikkati çeken TFF Başkanı Nihat Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Yayın haklarının da Süper Lig AŞ tarafından yapılması sık sık gündeme getirilen bir konu. Türkiye Futbol Federasyonunun kanunen sahip olduğu yayın haklarının, tüm paydaşlarının, yani 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig kulüplerinin de rızası alınarak kurulacak bir 'Süper Lig AŞ'ye devredilmesi düşünülebilir. Bu sebeple özel bir kanunla düzenleme yapılarak, yayın haklarının kullanılması için Süper Lig AŞ'nin kurulması, şirketin faaliyet alanı ve iç yapısının belirlenmesi söz konusu olabilecektir. TFF olarak Süper Lig AŞ'nin kurulmasını destekliyoruz ve çalışmalarımız çok yönlü olarak devam etmektedir."

        ALİ KOÇ: İBRADA ÇEKİMSER KALACAĞIZ

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Fenerbahçe olarak yayıncı ile olan ilişkiler ve yaşananlar itibari ile genel kurulda ibra konusunda çekimser davranacağımız konusunda belirtmek istiyorum" dedi.

        BURAK ELMAS: CİDDİ BİR KAOS VAR

        Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Türk futbolunun ciddi bir kaosla uğraştığını belirterek "Bu kaosun sebebini pandemi ya da yabancı sınırı olarak basitleştiremeyiz." dedi.

        Öte ynadan Burak Elmas, ibra oylaması sırasında "çekimser" kalarak oy kullanmadığını açıkladı.

        AHMET AĞAOĞLU: İNDİRİN, İNDİRİN, İNDİRİN

        Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

        "Yayıncı kuruluşla ilgili ciddi sıkıntı var. Pandemi oldu indirin, enflasyon oldu indirin, kur yükseldi indirin. İndirin, indirin, indirin... Abone sayısı düşmüş durumda. Kendi ticari başarısızlıklarının bedelini ülke futboluna ödetemezler. Tarlada çalışan biz, ürünümüzü pazarlayan siz. Bir kereye mahsus, iki kereye mahsus indirim yapılabilir. Ama bunun böyle devam etmeyeceğini toplantılarda ifade ettik. Yüzde 25 peşinimizi 15 Ağustos tarihine kadar istiyoruz."

        NİHAT ÖZDEMİR VE YÖNETİM KURULU İBRA EDİLDİ

        - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu ibra edildi.

        KURULLAR İÇİN TARİHİ KARAR

        - Gündemin sonuna eklenen "TFF Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Uzlaşmazlık Çözüm Kurulunun atama değil seçimle göreve gelmesine olanak tanıyan statü değişikliği" önergesi 3'te 2 çoğunluk sağlanarak kabul edilmesinin ardından genel kurul toplantısı sona erdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ