Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Cengiz Ünder'in mükemmel golleri! Roma: 5 - Benevento: 2 - Futbol Haberleri

        İtalya Serie A’da Roma’da forma giyen Cengiz Ünder bir açıldı, pir açıldı! Geçtiğimiz hafta Verona deplasmanında attığı golle hem siftah yapan hem de takımına galibiyeti getiren milli futbolcu, dün de ilk 11’de başladığı Benevento maçında kelimenin tam anlamıyla döktürdü...İlk yarısı 1-1 biten maçın ikinci devresinde sazı eline alan genç yetenek 59’da Dzeko’ya şık bir asist yaparken hemen 3 dakika sonrasında düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki yıldız, 62’de çok klas bir golle ikinci kez fileleri bulup skoru 4-1’e getirirken mücadele 5-2 tamamlandı.

        ROMA - BENEVENTO MAÇININ ÖZETİ...

        İtalya Serie A'da Roma, Benevento'yu konuk etti.

        Benevento, 7. dakikada Guilherme'nin golüyle deplasmanda 1-0 öne geçse de, Roma 26. dakikada Federico Fazio'nun golüyle skoru 1-1 yaptı. Bu aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

        59. dakikada Edin Dzeko, Cengiz Ünder'in asistiyle skoru 2-1 yaptı. Milli futbolcu 62. dakikada topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı.

        Cengiz Ünder, 75. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Skoru 4-1 yapan genç yıldız attığı golden sonra asker selamı verdi.

        Benevento,76. dakikada Brignola ile 2. golü bulsa da Roma'nın durmaya niyeti yoktu.

        Başkent temsilcisi 90. dakikada Defrel'in penaltıdan attığı golle skoru 5-2 yaptı ve bu aynı zamanda maçın da sonucu oldu.

        Bu sonuçla Roma, 47 puanla 4. sırada yer aldı. 7 puanda kalan Benevento ise ligin son sırasında yer alıyor.

        2002'DEN BERİ YAPILAMAYANI BAŞARDI

        İtalya Serie A'da Benevento'yu 5-2 yenen Roma'da 2 gol 1 asistle oynayan Cengiz Ünder 2002'den beri yapılamayanı başardı.

        Cengiz Ünder, İtalya Serie A'da 2002'den bu yana bir maçta 2 gol atan ilk Türk futbolcu oldu.

        En son Emre Belözoğlu, 2002 Aralık ayında Lazio maçında Inter formasıyla iki gol atmıştı. Inter o maçta 3-0 geriden gelmiş ve maçı 3-3'e getirmişti.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN CENGİZ ÜNDER PAYLAŞIMI

        Roma'nın Benevento'yu 5-2 mağlup ettiği maçta 2 gol 1 asistle yıldızlaşan Cengiz Ünder, Şampiyonlar Ligi resmi hesabının da dikkatini çekti. Devler Ligi'nin resmi hesabından yapılan paylaşımda "İzlenecek birisi mi? Romalı Cengiz Ünder 2 maçta 3 gol attı" ifadelerini kullandı.

        ASKER SELAMI VERDİ

        Golden sonra asker selamı verip Afrin’deki kahramanları unutmayan Cengiz için eski kulübü Altınordu sosyal medyadan “Bizim çocuk işte golleri atar, selamı roma’dan çakar. Tebrikler Cengiz Ünder, vatan ve bayrak sevgisi her şeyden önce gelir” yazılı bir paylaşım yaptı. Cengiz 82’de oyundan çıkarken ayakta alkışlandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ