Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçen genç futbolcu Cengiz Ünder, hem İtalya'yı hem de Avrupa'yı salladı - Futbol Haberleri
        1

        Cengiz Ünder durdurulamıyor! Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunun ilk maçları tamamlanırken Avrupa, milli futbolcumuzu konuşmaya devam ediyor!

        2

        Roma, Şampiyonlar Ligi'nde Shakhtar Donetsk'in konuğu olurken sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. İtalyan temsilcisi, öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı.

        3

        Ukrayna'da oynanan mücadelede Roma'nın tek golü, Cengiz Ünder'den geldi. Genç yıldızın golü sonrasında takım arkadaşlarıyla yaşadığı sevinç gündeme oturdu.

        4

        Roma formasıyla son 4 maçında 5 gol kaydeden Cengiz, gol sonrasında korner bayrağına koşarken takım arkadaşları, genç futbolcuyu yalnız bırakmadı. O sırada dünyaca ünlü yıldız Edin Dzeko'nun "Cengoooo" diye bağırması da sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

        5

        Cengiz'in golü sonrası Roma Kulübü, resmi Twitter hesabından "Yine o. Yine o" ifadeleriyle bir paylaşım yaptı. Uluslararası yayın kuruluşlarında çalışan birçok İtalyan gazeteci de Cengiz'i konuştu.

        6

        İtalya'da birçok ünlü spor yayın organına manşet olan Cengiz için şu ifadeler kullanıldı:

        10

        UEFA.COM: Cengiz Ünder masalı devam ediyor!

        11

        Roma, ilk yarı sonucunu Cengiz Ünder'in gol anında yaptığı vuruşun karesiyle duyururken Cengiz'in gol haritası da özel olarak yayınlandı.

        12

        Cengiz bu golle kulüp tarihinin Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç ikinci olurken Şampiyonlar Ligi'nde golle buluşan en genç Türk oyuncu unvanını da üzerine aldı.

        13

        Bundan üç sezon kadar önce profesyonel sözleşmeyle tanışan, o günden itiabren çıkışını sürdüren Cengiz, 10 yaşında Balıkesir Sındırgı'da keşfedilmiş ve 50 takım spor malzemesi karşılığında Altınordu bünyesine katıldı.

        14

        Altınordu'dan sonra Başakşehir'e, Milli Takım'a ve Roma'ya transfer olarak kariyerinde harika bir gelişim gösteren Cengiz, son 17 günde ise bambaşka bir hikaye yazmaya başladı.

        15

        Sezonun başlarında teknik direktör Eusebio Di Francesco tarafından 11'in değişilmezleri arasında tercih edilmeyen genç yıldız, Roma formasıyla çıktığı son 4 maçta rakip fileleri 5 kez sarsmayı başardı.

        16

        Serie A'daki Hellas Verona maçında takımının tek golünü atarak 3 puanı getiren Cengiz, Benevento maçında da 2 gol 1 asistle yıldızlaşıp, manşetleri süsledi. 20 yaşındaki futbolcu Udinese karşısında da bir gol atarak kilidi açtı ve galibiyette büyük rol oynadı.

        17

        Udinese maçı öncesinde Roma'nın maç paylaşımında kapakta bulunan Cengiz için Di Francesco, mücadele sonrasında övgüler düzdü.

        18

        Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan teknik direktör Di Francesco, Cengiz'in Udinese karşısındaki performansından etkilendiğini belirterek, "Cengiz, harika tekniğini sergiledi." ifadelerini kullandı.

        19

        Milli oyuncunun sezon başından bu yana performansını çok geliştirmesine rağmen hala eksik yönleri olduğunu da vurgulayan çalıştırıcı, "Cengiz'in doğru anlarda karar verme konusunda kendini geliştirmesi gerek. Bazen sahada kafasını önüne eğerek oynuyor ve etrafındaki pas seçeneklerini görmüyor."

        20

        "Ama şunu da söylemeliyim ki Cengiz ilk geldiği zamandan çok daha fazla takımı için oynuyor. Harika bir teknik yeteneği var, bunu herkes görüyor. En iyi özelliği, şut atmaya sürekli hazır olması. Bunu çok hızlı yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

        21

        "CENGİZ SİHRİ"

        Kulübün internet sitesinde "Daha fazla Cengiz sihri" başlığıyla yayımlanan Udinese maçı değerlendirmesinde ise milli futbolcunun golü için "Maçın dönüm noktası" ifadesi kullanıldı.

        22

        Roma'nın galibiyetinde milli futbolcunun önemli rol üstlendiği vurgulanan değerlendirmede, "Geçen hafta Benevento'yla oynanan maçtaki 2 gollü performansının ardından müthiş bir özgüven yakalayan Cengiz Ünder, bu karşılaşmada da fark yaratan kişi oldu. O gol olmasaydı, müsabaka berabere bitecekti. Genç oyuncu, sahada durdurulamayacak kadar güçlü." şeklinde görüş belirtildi.

        23

        "CENGİZ, YAŞAYAN BİR İKON"

        Roma Kulübünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "Cengiz, yaşayan bir ikon." ifadesine yer verildi.

        24

        Cengiz'in takım arkadaşlarından Federico Fazio ise "Cengiz harika işler çıkarmaya devam ediyor. Genç, mütevazı ve her zaman öğrenmek isteyen bir oyuncu. Bunu da her idmanda gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.

        25

        TÜRKİYE ONU NASIL TANIDI?

        Bucaspor altyapısında futbol kariyerine başlayan Cengiz Ünder, daha sonra Altınordu'nun yolunu tuttu. Şimdilerde olduğu gibi o zaman da başarılı ve çalışkan olan genç futbolcu, iki sezonda Altınordu A Takımı'na kadar yükseldi. Böyle olunca da Cengiz artık büyüklerin radarına girmişti.

        26

        Onun bu yeteneğini ilk fark eden ise Medipol Başakşehir ve Abdullah Avcı oldu. 2016-2017 sezonunun başında İstanbul ekibine transfer olan başarılı futbolcunun ismi o dönem pek duyulmamış ve ne yapacağı da merak konusuydu.

        27

        Fakat kısa sürede turuncu-lacivertli takımın değişilmez ismi haline gelen Cengiz Ünder, burada geçirdiği bir sezonda 43 maça çıktı ve 9 gol, 7 asistlik bir performans sergiledi.

        28

        Gol atmasa veya asist yapmasa da oyunun hep içinde olan ve sahadaki varlığını rakibe hissettiren genç oyuncu için Avrupa kulüpleri de Başakşehir'in kapısını çalmaya başlamıştı.

        29

        DEĞERİNE DEĞER KATTI!
        Genç yaşına rağmen ortaya koyduğu oyunla değerini her geçen gün katlayan Cengiz, Avrupa'nın 5 büyük liginde oynayan en değerli 100 genç futbolcu listesine de girdi.

        30

        CIES Football Observatory'un yaptığı araştırmaya göre Cengiz Ünder, 21 milyon 300 bin Euro değeriyle bu listede 48. sırada yer aldı.