Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Cenk Tosun transferinde son durum! Londra sürprizi - Beşiktaş Haberleri
        1

        Everton'a transferi sadece imzaya kalan Cenk Tosun’un ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı...

        2

        Gazete Habertürk'ten Kartal Yiğit'in haberine göre; 28 milyon Euro gibi müthiş bir rakama Ada’nın yolunu tutacak olan ve şu anda eşi ile birlikte Londra’da bulunan yıldız golcü, Everton Sportif Direktörü Steve Walsh ile bir görüştü.

        3

        Kendisini uzun süredir takip ettiklerini belirten Walsh, Cenk’e sürpriz yaptı.

        4

        Steve Walsh “Beğendiğimiz bir oyucusun. Uzun süredir transferinin olması için uğraştık. Ufak pürüzlerin giderilmesi ile iş resmiyete dökülecek. 5 Ocak’ta Liverpool ile FA Kupası’nda maçımız var. O maçın kadrosuna seni almak istiyoruz. Buna göre kendini bu hazırla. Hocan şans verirse de oynayabilirsin” dediği öğrenildi.

        5

        CENK'İN İMZASINA 'BAŞKAN' RÖTARI

        Siyah-Beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, yöneticilere kendisi Afrika’dan dönene kadar Cenk Tosun transferi ile ilgili bir işlem yapılmamasını istedi...

        6

        Bugün Afrika tatilinden dönecek olan Orman’ın peşinat konusunda Everton yetkilileri ile tekrar bir görüşme yapacağı bu nedenle imzaların yarın ya da perşembe gününe sarkabileceği kaydedildi.

        7

        Öte yandan Cenk Tosun’un babasıyla menajerinin de İngiltere’ye gittiği öğrenildi.

        8

        İNGİLİZ BASININDAN 'ÇIKMAZA GİRDİ' İDDİASI

        İngiliz medyasında dün Cenk Tosun’un Everton’a transferinin Beşiktaş’ın fiyat yükseltmesinden dolayı çıkmaza girdiğine dair iddialar ortaya atıldı.

        9

        Beşiktaş ile Everton'ın bonservis ücretinde anlaştığı, daha sonra ise Beşiktaş cephesinin istediği bonservis bedelini artırdığı belirtildi.

        10

        Beşiktaşlı yöneticiler, İngiliz ekibine Cenk Tosun için 27 milyon Pound istediğini bildirdi. Siyah-beyazlı yöneticilerin fikir değiştirmesinin ardından Everton cephesinin Cenk Tosun transferinden vazgeçebileceği ileri sürüldü.

        11

        SAM ALLARDYCE: 24 SAATE BELLİ OLUR

        Dün Manchester United’la ligde karşı karşıya gelen ve evinde 2-0 mağlup olan Everton Menajeri Sam Allardyce maçın ardından bu konu hakkındaki soruya “Cenk Tosun’u transfer etmek için elimizden geleni yaptık. Önümüzdeki 24 saat içinde zaman bize ne olacağını söyleyecek. Takımın hücum yönünü güçlendirmeliyiz ve bunun için uğraşıyoruz” yanıtı verdi.

        12

        Everton'ın Cenk Tosun ile anlaştığı öğrenilirken, yıldız oyuncu şu anda tatil için eşiyle birlikte Londra'da bulunuyor. Kulüplerin anlaşma sağlaması halinde, yıldız oyuncu transferi tamamlamak için Londra'dan Liverpool'a geçecek.

        13

        FİKRET ORMAN'IN CENK TOSUN KUMARI TUTTU

        Gazete Habertürk'ten Cüneyt Haydaroğlu'nun haberine göre Beşiktaş'ta Cenk Tosun’un, Premier Lig takımı Everton’a 28 milyon Euro gibi müthiş bir rakama satılmasının sevinci yaşanırken, başkan Fikret Orman ve ekibinin başarısı da bu transferde büyük rol oynadı...

        14

        Siyah-Beyazlı kulüp hem mali hem de sportif açıdan kötü olduğu bir dönemde ateşten gömleği giyen ve planlı bir çalışma ile kulübü zirveye taşımayı başaran Orman, Cenk Tosun transferinde de akılcı hamleleri ile ön plana çıktı. Siyah-Beyazlılar’ın başkanı kulüp kasasına 28 milyon Euro gibi bir rakamın girecek olmasını sağladı.

        15

        PEŞİN PARA BAHANESİ

        Ağustos ayının sonlarında Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace ciddi şekilde ilgilendiği Cenk Tosun için kulübe teklifini sundu... Bu rakam 14,5 milyon Euro’ydu...

        16

        Ada’da transferin bitmesine saatler kala İngilizler ile yapılan görüşmelerde Siyah-Beyazlılar bu ücretin tamamını yakınını peşin isteyince transfer gerçekleşmedi. Crystal Palace’ın önerdiği ücret yüksekti ancak başkan Orman’ın da başka planları vardı... Orman, Cenk’i, Crystal Palace’ın bir tık üstü Premier Lig takımına 25 milyon Euro’ya satmayı hedefliyordu.

        17

        28 MİLYON EURO TEKLİF GELDİ

        Yıldız golcünün, özellikle Devler Ligi’nde harika bir performans sergilemesi Orman’ın planının tutmasına yardımcı oldu... Yine İngilizler başta olmak üzere birçok Avrupa kulübü transfer için sıraya girdi... 4 ay içinde Cenk ücretini ikiye katladı...

        18

        Bu kez oyuncuyu uzun süredir takip eden Everton, Beşiktaş’ın kapısını çaldı. Teklif edilen ücret ise tam 25 milyon pounddu... Bu da 28 milyon Euro demek oluyordu ki, başkanın beklediğinden de fazlasıydı. Plan tıkır tıkır işlemişti. Sonuç olarak 4 ay önce 14,5 milyon Euro’ya C.Palace’a satılmayan Cenk Tosun, başkanın taktiği ile şimdi iki katı fiyatına Everton’da...

        19

        CENK TOSUN'UN YILLIK ÜCRETİ...

        Everton'a transferi an meselesi olan Cenk Tosun için Ada basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. Cenk Tosun'un Everton ile el sıkıştığını yazan İngiliz basını, milli yıldızın alacağı ücreti de açıkladı.

        20

        İngiltere'nin önemli gazetelerinden The Sun'a göre Everton, Cenk Tosun'a yıllık 7.5 milyon pound (8.5 milyon euro) verecek. Cenk Tosun haftalık 145 bin pound kazanacak.

        21

        Cenk Tosun'a 4,5 yıllık imza attıracak olan Everton, Beşiktaş'a da 25 milyon pound + 3 milyon pound bonus olmak üzere 28 milyon pound ödeyecek.

        22

        İŞTE BEŞİKTAŞ'IN CENK SONRASI SANTRAFOR ADAYLARI VE SON GELİŞMELER:

        Demba Ba: Takıma katılması en muhtemel isim. Boş mukaveleye imza atmaya hazır.

        23

        Teknik direktör Şenol Güneş'in de sağlam olması durumunda bir numaralı transfer adayı. Kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirilecek ve sağlam çıkması durumunda imzalar atılacak.

        24

        Cyle Larin: Menajerler ve vatandaşı Atiba tarafından önerilen bir isim. Yaz transfer döneminde de menajerler yoğun bir şekilde Beşiktaş'a getirmek için uğraşmış ama hem Şenol Güneş hem de transfer komitesinden veto yemişti. Oynadığı ligin kalitesi ve Avrupa'ya ilk kez çıkacak olması endişe yaratıyor. Demba Ba'dan sonra 2 numaralı aday.

        25

        Wagner Love: Galatasaray'ın da istediği Love'un Türkiye ligini tanıması ve gol kralı da olması dikkatleri bu transfere yönlendiriyor. Ancak Aytemiz Alanyaspor'un Wagner Love için yüksek miktarda bonservis isteği ve Şenol Güneş'in Negredo'yu 1'nci santrfor olarak düşünmesi bu transferin olma ihtimalini azaltıyor.

        26

        İslam Slimani: Gündeme yeni gelen Leicester City'nin Cezayirli santraforu. Leicester'ın Slimani için geçen sezon 30 milyon Euro ödediği düşünüldüğünde tek ihtimal satın alma opsiyonlu kiralık teklifinin yapılması.

        27

        Premier Lig'de iyi bir piyasası olan ve birçok takımın da gündeminde olan Cezayirli için Leicester ile kısa zamanda temasa geçilecek ve kiralama teklifi iletilecek. Transfer komitesinin bu dört ismin yanısıra önceki sezonlarda olduğu gibi sürpriz isimleri gündeme alması da yüksek ihtimaller arasında bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ