Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Cenk Tosun, Everton formasıyla ilk maçına çıktı! Cenk ilk maçında neler yaptı? - Futbol Haberleri
        1

        22 milyon euro garanti ücretle Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer olan Cenk Tosun, yeni kulübüyle ilk maçına Wembley'de çıktı. Sahada kaldığı dakikalarda iyi bir görüntü çizen Cenk, İngiliz futbolseverlerden tam not aldı! 26 yaşındaki yıldız, ilk 45 dakikada takımının topla en çok buluşan ismi oldu!

        2

        Everton'ın menajeri Sam Allardyce, maç öncesinde yaptığı açıklamada "Cenk Tosun'u ilk 11'de oynatmak benim adıma cesur bir karar oldu. Cenk, burada oynayabilmek için Şampiyonlar Ligi'nden ve Beşiktaş'tan vazgeçti." ifadelerini kullandı.

        3

        Maça ilk 11'de başlayan Cenk Tosun, sahada 62 dakika kaldı.

        7

        Güney Koreli futbolcu, attığı bu golle iç sahada üst üste 5. maçında da rakip fileleri havalandırdı.

        8

        Dakikalar 31'e geldiğinde Everton, Cenk Tosun'la gole yaklaştı.

        9

        Sağ kanattan Yannick Bolasie'nin taşıdığı topta içeri ortasını açan Kenny, topu Cenk'le buluşturdu. Milli futbolcunun vuruşunda top auta çıktı.

        10

        Cenk, 39. dakikada bir kez daha sahne aldı. Sol kanattan taşıyan 26 yaşındaki yıldız, pasını ceza sahası yayına doğru verdi. Everton'da topun gelişine vuran McCarthy sonuç alamadı.

        11

        Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı ve Tottenham, devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

        12

        Tottenham, ikinci yarının hemen başında farkı 2'ye çıkardı. 2017 yılının en golcü ismi olan Harry Kane, rakip fileleri sarsarak skoru 2-0'a getirdi.

        13

        İngiliz yıldız, 59. dakikada bir kez daha sahne aldı ve farkı 3'e çıkardı.

        14

        24 yaşındaki İngiliz futbolcu Kane, 98. golünü attığı Premier Lig'de Tottenham Hotspur formasıyla en fazla skor üreten isim oldu. Önceki rekor 97 gol atan Teddy Sheringham'a aitti.

        15

        Everton'da Cenk Tosun, 62. dakikada yerini Dominic Calvert-Lewin'a bıraktı.

        16

        İngiliz bir yorumcu, yıldız futbolcu için "Şu 60 dakikada pozitif anlamda neler yapabileceğini bize gösterdi." ifadelerini kullandı.

        17

        Öte yandan Cenk Tosun, Opta'nın verilerine göre ilk 25 dakikada Everton'ın en fazla topla buluşan ismi oldu. Milli golcü, ilk 25 dakikada tam 18 kez topla buluştu.

        18

        Maçta gol perdesini kapatan golü 81. dakikada Christian Eriksen kaydetti. Bu galibiyetin ardından Tottenham Hotspur puanını 44'e çıkarırken, üst üste üçüncü yenilgisini alan Everton 27 puanda kaldı.

        19

        Cenk, Premier Lig'de 22 yılda forma giyen 15. Türk olarak tarihe geçti! Premier Lig takımlarında şu ana kadar forma giyen 14 Türk futbolcu toplam 76 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

        20

        BT Sport adına Cenk'i yorumlayan Rio Ferdinand, "Umarım Everton, Cenk Tosun'la sözleşme imzalarken ona hücumda yalnız kalacağını söylemiştir. Beşiktaş'ta bu duruma alışık değildi ancak Everton'da alışmak zorunda" ifadeleriyle esprili bir yaklaşımda bulundu.

        21

        Öte yandan Cenk Tosun, ilk maçında İngiltere'de beğeni topladı ve Twitter'da gündem oldu. İngiliz futbolseverlerin 26 yaşındaki yıldız için yaptığı yorumlardan bazıları şöyle: