Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türk firmalarının Irak'ta inşaat yapabileceğini açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dernek tarafından düzenlenen İnşaat Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektörü Türkiye İstişare Toplantısı'na katıldı.

        İHA'nın haberine göre, bir otelde düzenlenen toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki, Irak hükümetinin Türkiye'ye yönelik yaptığı 'terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden inşasına katılması' çağrısını değerlendi. Özhaseki, "Bu Türkiye'nin dış politikası ile ilgili bir durumdur. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız bu konuda bir tavır belirleyecekler. Eğer bize bir alan açılırsa o zaman çalışmaya başlayabiliriz.

        Türkiye'nin dış siyasetine benim tek başıma yol verme durumum olamaz zaten, böyle bir şey söz konusu olamaz. Sadece Irak'ta değil, dünyanın birçok yerinde aynı tür imkanlar olur ve kapılar açılırsa, bizim iş yapma imkanımız oralarda sağlanırsa Türkiye özellikle inşaat sektöründe son yıllarda atak yapan bir ülke olduğu için çok rahatlıkla bunların altından kalkabiliriz diyebilirim. Şuanda dünyada ilk 250 firma arasında neredeyse 50'ye yakın Türk firması var. 90'lı yıllarda başlayan dışarıda iş yapma kabiliyeti neredeyse zirveye doğru yaklaşıyor. 220 milyar dolarlık bir iş portföyü elimizde var.

        REKLAM

        Oradaki firmalarımızın hepsi güçlüler. Neredeyse bu konuda sayı olarak dünya birincisiyiz. Kabiliyetleri, teknik yönleri ve finansman kaynaklarına erişim kolaylıklarının hepsinin üst düzeyde diye biliyorum. Bize bir alan açılacak olursa bütün firmalarımızın bu işi başarılı bir şekilde yapacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ