Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'de dengeleri değiştirecek seçim

        İstanbul’da yapılan 36. CHP Olağan İl Kongresi’nde, mevcut il başkanı Cemal Canpolat ile PM üyesi Canan Kaftancıoğlu yarıştı. 643 delegenin oy kullandığı, blok listeyle sandığa gidilen kongrede, Kaftancıoğlu’nun yer aldığı maviliste 325, Canpolat’ın beyaz listesi ise 318 oy aldı. Kaftancıoğlu, 7 oy farkla CHP tarihinde İstanbul’da seçilen ilk kadın il başkanı oldu.

        ‘SÖYLEDİĞİMİZİ YAPACAĞIZ’

        Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre, seçimin ardından yaptığı konuşmada delegelere teşekkür eden Kaftancıoğlu, “Örgütümle kazanacağım demiştim ve öyle oldu. İyi ki varsınız. Hepimiz çok çalıştık, çok yorulduk. Güzel organize ettiği için Cemal Canpolat ve ekibine teşekkür ediyoruz. biz ne demiştik, ‘söylediğimiz şeyi yapacağız, yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz’ diye. Şimdi şunu söylüyorum. bu salondan el ele çıkıp aK Parti faşizmini yok etmeye gideceğiz’’ dedi. Canpolat ise “bu partinin birliğe, beraber olmaya ihtiyacı vardır. buranın kazananı, kaybedeni yoktur. Kazanan sevgili kardeşim Canan’ı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte CHP’yi büyük kitlelerle buluşturur. biz de sonuna kadar katkımızı ve desteğimizi veririz” diye konuştu. Canpolat ve Kaftancı, daha sonra birbirlerine sarılarak dostluk pozu verdi.

        REKLAM

        HESAPLAR ALTÜST OLDU

        Kaftancıoğlu’nun büyük bir sürprize imza atarak İstanbul’da kazanması, 3-4 Şubat’ta yapılacak CHP Olağan Kurultayı öncesi bütün hesapları alt üstetti. Doğal delegeler hariç 178 kişiyle büyük kurultaya en fazla delegeyi gönderen İstanbul’da il başkanlığının el değiştirmesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlattı. CHP lideri’nin, yeni parti meclisi ve yüksek disiplin kurulunu oluştururken köklü revizyona gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

        YALOVA VE SİNOP ETKİSİ

        Kaftancıoğlu’nun konuşması sırasında “İstanbul’u İstanbul’dan yöneteceğiz, Yalova’dan ya da sinop’tan yönetmeyeceğiz” sözleriyle Canpolat’ı destekleyen Muharrem İnce ve CHP Grup başkanvekili Engin altay’a göndermede bulunmasının, kongrenin sonucunun belirlenmesinde etkili olduğu ifade ediliyor. Canpolat’ın konuşmasında her iki isme sahip çıkması, özellikle İnce’yi övmesinin, birçok delegenin son anda Kaftancıoğlu lehine tavır değiştirmesine yol açtığı belirtiliyor. İl kongresi yarışını Kaftancıoğlu’nun kazanmasında, eski çalışma arkadaşı, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan salıcı’nın katkısı ilk sırada geliyor. salıcı’nın ve Kaftancıoğlu’na açıktan destek veren milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Zeynel Emre, Akif Hamzaçebi, ali Şeker, Ali Özcan, Bihlun Tamaylıgil ve Erdoğan Toprak, yeni yönetim için şans tanınan isimler arasında yer alıyor.

        REKLAM

        İNCE’NİN HESABI TUTMADI

        Canpolat’a destek veren Bülent Tezcan, Erdal Aksünger, Sera Kadıgil, Tuğba Ütebay ve İdris Akyüz başta olmak üzere birçok parti meclisi üyesinin ise yaşanan değişiklikle yeniden yönetime girme şansının zayıfladığı dile getiriliyor. İstanbul’da Kaftancıoğlu’nun kazanması, Kılıçdaroğlu’na rakip olmayı düşünen CHP Yalova Milletvekili İnce’nin hesaplarını da altüst etti. Canpolat’a destek veren İnce’nin, son bir değerlendirme ile aday olup olmayacağına karar vereceği kaydedildi.

        KAFTANCIOĞLU'NUN GELİNİ

        Canan Kaftancıoğlu, 12 Eylül döneminde karanlık bir cinayete kurban giden araştırmacı-yazar Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini. 1972 Ordu doğumlu, İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan Kaftancıoğlu, Toplumsal Bellek Platformu’nun kurucularından. Kaftancıoğlu’nun, yakın tarihteki faili meçhul cinayetlerle ilgili “Benim Babam Bir Kahramandı” isimli bir derleme kitabı bulunuyor.

        REKLAM

        MOTOSİKLET TUTUKUNU

        2011-2012 arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2012-2014’te İl Başkanvekilliği, Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı. İnsan hakları alanında “aktivist” kimliği ile tanınan, motosiklet kullanmak ve seyahat etmekten hoşlanan Kaftancıoğlu, kurucu ortağı olduğu özel bir sağlık kuruluşunda genel koordinatör.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ