Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Özgür Özel: MHP Grubu raporumuzu talep etti

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüzük kurultayında parti içine yönelik sert açıklamalarda bulunması dikkatleri çekti. Habertürk TV'ye katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinde kimi hedef aldığına ilişkin soruyu yanıtladı.

        Özel, "Bir medya grubu CHP'yi parti içi demokrasiyi askıya almakla suçluyor. Burada ön seçimin kalktığı yok. Bu olumsuz algıyı kırmak için Kılıçdaroğlu mesaj verdi. Bu tip haberlerin yaratılmasına sebep veren ve gerçekle bağlantısı olmayan konuları üreterek, partinin Türkiye'deki algısını bozanlara açık ve net mesaj verdi. Kendi çıkarlarını partinin önüne koyanları söyledi. Kendi kişisel çıkarını düşünenlerle işimiz olmaz" dedi.

        REKLAM

        "AK PARTİ KENDİ İÇİNDEKİ TARTIŞMALARA RAĞMEN DIŞARIYA RENK VERMİYOR"

        Özel, "Parti içinde disiplini bozan bir takım unsurlar var. AK Parti en çok sıkı yönetimi kendi içinde uyguluyor. AK Parti kendi içindeki tüm tartışmalara rağmen dışarıya hiçbir renk verilmiyor. CHP'nin içinde tam bir parti içi demokrasi varken bunu suiistimal edip CHP'yi kamuoyunda tartışacak şekilde beyanatlar verilmesini eleştirdi. En büyük alkışı da buradan aldı." ifadelerini kullandı.

        MHP'NİN RANDEVU TALEBİNİ REDDETMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

        AA'nın aktardığına göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grubu'nun, kendilerinden seçim güvenliğine ilişkin raporu talep ettiğini belirterek, "Bir görevli aracılığıyla değil, yetkili bir ismi tarafından, partiler arası iletişim nezaketine uygun şekilde raporun talep edilmesi durumunda, talepleri değerlendirilecektir." dedi.

        Özel, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Grubu'nun, AK Parti'ye ilettikleri seçim güvenliğine ilişkin raporu az önce gruplarından talep ettiğini belirtti.

        CHP'nin dün randevu talebini reddeden MHP'nin, "kendi tutumlarıyla bağdaşmayan, kendi açıklamalarını yalanlayan, kendi kendini tekzip eden bu tavrını hayretle ve ibretle kamuoyuyla paylaştıklarını" kaydeden Özel, "Bir görevli aracılığıyla değil, yetkili bir ismi tarafından, partiler arası iletişim nezaketine uygun bir şekilde raporun talep edilmesi durumunda, taleplerinin değerlendirileceğini kamuoyuna iletiyoruz." ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ