Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Özkan: Dışişleri, ABD'ye vize alabilmem için nota verdi

        CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Habertürk TV'de Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında soruları yanıtladı.

        Tuncay Özkan, CHP'ye yöneltilen "İçerideki etki gücünü yitiren CHP, batıya Türkiye'yi şikayet ediyor" eleştirilerine ilişkin, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne şikayet ettiğini hiç duymadım. Ama bugün Türkiye'yi yöneten siyasi kadroların davaları orada duruyor. Ben, CHP'nin Türkiye'yi herhangi bir güç odağına, herhangi bir başka ülkeye, içinde birisi olarak, bir Türk entelektüeli olarak söylüyorum. Herhangi bir bulgu varsa getirsinler koysunlar, bunlar yalan" dedi.

        "DIŞİŞLERİ, ABD'YE VİZE ALABİLMEM İÇİN NOTA VERDİ"

        REKLAM

        Sağlık sorunları yaşadığı dönemde ABD'den vize alamamasına ilişkin bazı detayları paylaşan Özkan, "ABD'den vize almam için Türk Dışişleri nota verdi. Bana, Tuncay Özkan'a, milletvekiline, İzmir milletvekiline. 1.5 yıl sürdü benim gidip orada sağlığımla ilgili bir hastaneye gözükmem. Bu kadar basit. Arkadaşların hepsinin çifter çifter pasaportları, vizeleri var. Arkadaşların gidip günlük konuştuğu arkadaşları var" diye konuştu.

        MUHARREM İNCE ADAY OLACAK MI?

        3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan CHP kurultayında Muharrem İnce'nin aday olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt veren Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olacağını belirterek, "Muharrem Bey yaşadığımız sorunlar nedeniyle Genel Başkanımızı ziyaret etti, bundan 1.5 ay önce ve tek liste, ortak aday olarak kendisinin (Kemal Kılıçdaroğlu) çıkmasını görüştü. CHP'de bir lider sorunu yok. CHP'nin lideri Türkiye'yi yönetebilecek birikim, donatım ve güce sahip" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ