Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuk kitapları kahramanlarının 3'te ikisinden fazlası erkek!

        İngiltere’de yapılan bir araştırma, çocuk kitaplarındaki cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekti. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre araştırma kuruluşu Nielsen’in yardımıyla yapılan araştırmada ülkede 2017 yılında yayınlanıp en çok satanlar listesinde ilk 100 sırayı alan kitapların karakterleri incelendi.

        The Observer Gazetesi’nde yayınlanan araştırmaya göre kitaplardaki baş karakterlerin üçte ikisinden fazlası erkek. Ayrıca kitaplardaki erkek karakter sayısı dişi karakterden 2 kat daha fazla.

        BEŞTE BİRİNDE HİÇ DİŞİ KARAKTER YOK!

        Araştırmaya göre kitaplarda tasvir edilen erkek karakterin çoğunluğu ejderha ve ayı gibi güçlü ama tehlikeli karakterler. Buna karşılık dişi karakterlerin büyük bölümü küçük, zayıf ve korunmaya muhtaç kuş, kedi veya böcek gibi karakterler.

        Ayrıca kitaplardan sadece birinde kötü karakter dişi. Buna karşılık kitapların beşte birinde hiç dişi karakter bulunmuyor. Observer’ın araştırmasını değerlendiren İngiliz çocuk kitapları yayıncısı Walker Books’tan Dierdre McDermott, dişi baş karakterlere sahip kitapların da 2017’de yayınlandığını ancak bunların yüksek satış rakamlarına ulaşmadığını söyledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ