Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Çocuklar hayalindeki eğitim sistemini anlatacak

        Çocuk Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, çocukların görüşü alınarak zeka ve yetenek eğitimi sorunlarının gündeme getirileceği Zeka ve Yetenek Eğitim Buluşmaları'nın birincisinde, farklı zeka ve yetenek grubunda altı çocuk nasıl bir eğitim ortamı hayal ettiklerini anlatacak.

        Çocukların hayalindeki eğitim sistemini anlatacağı zeka ve yetenek eğitim buluşmalarının ilki, 21 Ekim'de düzenlenecek.

        AA'nın haberine göre, birinci buluşmada, çocukların velileri de görüşlerini açıklayacak. Etkinlikte, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayça Köksal Konik, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Özel Yetenekli Çocuklar Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Yrd. Doç. Dr. Nüket Afat konuşmacı olarak katılacak.

        REKLAM

        Etkinliğe onur konuğu olarak katılacak Prof. Dr. Acar Baltaş da "Potansiyelini hayata yansıtan çocuklar yetiştirmek" konulu bir konuşma yapacak.

        Her ay düzenlenecek buluşmalarda yetişkinler de görüşlerini açıklayacak. Buluşmalar "Dersimiz: Hayal Bilgisi, Konumuz: Eğitimde Zeka veYeteneğin Önündeki Engellerin Açılması" teması üzerindengerçekleşecek.Çocukların hayallerinin önünü açacak, yetenek ve zekalarını keşfetmelerini sağlayacak nitelikli bir eğitim sistemikurulmasını amaçlayan buluşmalar, 12 Mayıs 2018'e kadar devam edecek.

        Sekiz ay sürecek ve ayda bir gerçekleşecek buluşmalara eğitim bilimci, felsefeci, psikolog, psikiyatrist, sosyolog, çocukkültürü uzmanı ve stratejist konuşmacı olarak katılacak, zeka ve yetenek eğitimiyle ilgili talepler ve öneriler kamuoyuylapaylaşılacak.

        Çocuk Vakfı'nın önerisiyle Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yapılan buluşmalar Şişli Nuri Akın Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ